Kerstverlichting trends 2019

15 november 2019 Bron: Bouw & Wonen
Kerstverlichting trends 2019
Of je nu dol bent op de kerst of het helemaal verschrikkelijk vindt, de kerstverlichting-trends dit jaar zijn handig voor iedereen. Omdat vooral praktische kerstverlichting in de mode is, kunnen dit jaar ook de mensen die kerst niet helemaal geweldig vinden er namelijk hun voordeel uit halen. Met de kersttrends van 2019 ga je voor extra gemak, comfort en veiligheid tijdens de kerstdagen. Lees verder om te zien hoe.

Slimme kerstverlichting

Onze huizen worden steeds slimmer. Dit betekent dat we onze apparaten kunnen besturen via een app op onze telefoon of tablet of zelfs met onze stemmen, terwijl de apparaten ook onderling met elkaar communiceren. Zo worden comfort, gemak én veiligheid in huis verhoogd. Hoe werkt een smart home dan? Een voorbeeldje: terwijl je net op je smart tv de nieuwste kerstfilm hebt gekeken, vraag je aan je Google Home-spraakassistent om een mooie meezinger van Mariah Carey op te zetten. Via de app zet je ook nog even de verwarming hoger, want het is toch wel koud binnen. Waarom zou de kerstverlichting niet ook meedoen? Twinkly kerstverlichting is een voorbeeld van slimme kerstverlichting. Dit soort verlichting heeft vele voordelen.

Terwijl je onderweg bent naar huis zet je de lampjes alvast aan. Dit betekent met het hele gezin thuiskomen in een gezellig, sfeervol huis, in plaats van in een donkere ruimte. Als je op je werk bent check je even of je de lampjes wel écht hebt uitgedaan. Ben je het vergeten? Dan schakel je ze met een vingerklik via de app toch nog uit. Terwijl je op een kerstfeestje bent, doe je de lampen aan, zodat inbrekers denken dat je gewoon thuis bent. En via de app customize je de kerstverlichting zo, met verschillende kleuren, animaties en grafische details, dat je indruk maakt op iedereen die langsloopt. Wil je dit jaar dus een unieke boom met roze lichtjes of juist met lichtjes in de vorm van een smiley? Dat kan allemaal met Twinkly kerstverlichting. De boom wordt hiermee namelijk precies zoals jij het wilt. Kiezen voor dit soort slimme kerstverlichting betekent kiezen voor een verhoogde veiligheid tijdens de feestdagen, voor extra gemak en voor de leukste en origineelste boom van de straat. Een goed idee voor iedereen.

Kerstverlichting op batterijen

Wil je net dat leuke kerstsnoer ophangen, heb je geen stroomvoorziening in de buurt. Herkenbaar? Met kerstverlichting op batterijen heb je hier geen last meer van. Dit soort verlichting kan overal geplaatst worden, zodat je hiermee een stuk flexibeler bent. Zo bepaal je helemaal zelf waar je de lampjes het mooist vindt staan, zonder rekening te houden met de vraag of er stopcontacten in de buurt zijn. Vroeger waren er nog veel bezwaren tegen dit soort draadloze verlichting, omdat de batterijen snel zouden leegraken. Omdat er nu veel energiezuinige led-verlichting op de markt is, is dit niet meer het geval. Zo gaan je kerstlampjes gewoon een lange tijd mee én heb je geen last meer van vervelende snoeren die in de weg liggen.

Dit soort verlichting is ook ideaal als je je kerstverlichting buiten wilt gaan ophangen, want dan moet je normaal gesproken opletten met stekkerdozen en verlengsnoeren. Deze zijn namelijk meestal niet geschikt voor buiten en kunnen niet goed tegen het natte en koude weer van december. Als je kiest voor weerbestendige kerstverlichting op batterij heb je hier geen last van en kan je zonder problemen je kerstverlichting buiten plaatsen.

Verlichte kerstballen en pieken

Dit jaar kun je je kerstboom nóg leuker maken. Dit doe je niet alleen met de Twinkly kerstverlichting, waarmee je mooie kleurcombinaties in je boom creëert, maar ook met verlichte ballen en pieken. Een kerstbal of kerstboompiek waarin led-lampjes verwerkt zijn zorgt niet alleen voor een sfeervollere boom, maar ook voor meer verlichting tijdens de donkere dagen. Dit maakt dat je kerstboom er direct een stuk knusser en gezelliger uitziet.

Door dit jaar met de kerstverlichting-trends mee te gaan kies je voor een leukere kerstboom, een veiliger huis en een hoop meer gemak. Met slimme kerstverlichting, kerstverlichting op batterijen en verlichte kerstballen en pieken weet je zeker dat deze kerst extra leuk wordt. Of je er nu van houdt of niet.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo