Bedrijfsnieuws

Kärcher neemt Heylens over

Kärcher neemt Heylens over
De firma Heylens (Ternat), verdeler en constructeur van machines voor reiniging en onderhoud van onder meer fiets- en voetpaden, wegen, begraafplaatsen en overige openbare ruimtes, is een begrip in de wereld van openbare besturen. Met een ruim aanbod aan reinigingsmachines voor gemeenten en de openbare ruimte, werkt ook Kärcher aan de verdere ontwikkeling binnen deze doelgroep. De recente overname van Heylens is een volgende stap in de uitbouw van een stabiel platform voor een optimale bediening van de openbare besturen.

Heylens kent een rijke geschiedenis als aanbieder in de landbouwmechanisatie en van machines voor het lichte grondverzet. Flexibiliteit is een belangrijke troef en dus werd als gevolg van de minder goede ontwikkeling in de landbouw vanaf het midden van de jaren 1980, beslist de activiteiten uit te breiden en zich met name te richten op werktuigen en machines voor specifiek gebruik, waartoe ook werktuigdragers en hun accessoires behoren.

“De samenwerking met Kärcher heeft voor ons een wereld geopend van efficiënt beheer, technische innovatie, hoogstaande logistiek en de kracht van een wereldwijd actief familiebedrijf,” aldus Jan Heylens, Sales Manager Municipal. “We zijn dan ook bijzonder vereerd onze ervaring binnen de Kärcher groep verder ten dienste te kunnen stellen van het cliënteel.”

Naast de werktuigdragers van Kärcher, voert Heylens ook werktuigen in het gamma die in combinatie met deze werktuigdragers te gebruiken zijn. Mooi voorbeeld daarvan is het programma voor onkruidbeheer/onkruidverwijdering. Ook na de overname zullen de ex- werknemers van Heylens de andere merken machines die in het verleden werden gevoerd naast Kärcher kunnen blijven aanbieden met dezelfde bijbehorende perfecte dienst na verkoop

Kees Wagtmans, managing director Kärcher Belux: “We zijn erg verheugd dat wij de jarenlange ervaring van het Heylens team kunnen integreren en dat de naam Kärcher op de gevel van het Heylens-gebouw in Ternat komt te staan. Deze overname levert zonder twijfel een meerwaarde op voor onze gewaarde klanten.”

Ook interessant


Build for Life