Heijmans verkoopt Oevermann aan PORR

24 maart 2017 Bron: Heijmans
Heijmans verkoopt Oevermann aan PORR
Foto: Heijmans.nl
Op 6 maart 2017 heeft Heijmans overeenkomst bereikt over de verkoop van alle aandelen in haar Duitse bedrijf Oevermann GmbH aan PORR Deutschland GmbH, onderdeel van het Oostenrijkse bouwconcern PORR AG. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2017, na goedkeuring door mededingingsautoriteiten. De verwachte netto opbrengst in contanten voor Heijmans bedraagt 60 miljoen. De verkoop zal leiden tot een transactieresultaat van circa 15 miljoen, dat in het boekjaar 2017 zal vallen.

De verkoop van Oevermann betekent een belangrijke stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen. De transactie sluit aan op de door Heijmans ingezette strategiewijziging, waarbij ze zich alleen nog richt op de Nederlandse markt.

Oevermann GmbH is in Duitsland actief in de wegenbouw en utilitaire bouw. De omzet van het bedrijf bedroeg 215 miljoen in 2016. Het bedrijf heeft ongeveer 700 werknemers. De internationale organisatie van PORR heeft Duitsland als een van haar kernmarkten gedefinieerd en de aankoop van Oevermann betekent een verdere versteviging van PORR's positie in deze markt.

ING Corporate Finance en Rabobank Corporate Finance treden in dit proces op als financieel adviseur van Heijmans.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo