Heijmans verkoopt Belgische activiteiten aan BESIX

  BE   8 februari 2017 Bron: Heijmans
Heijmans verkoopt Belgische activiteiten aan BESIX
Foto: Heijmans.nl
Heijmans heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen in haar Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg aan BESIX. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2017, na goedkeuring door mededingingsautoriteiten. De verwachte netto opbrengst in contanten voor Heijmans bedraagt ruim Ä 40 miljoen.

De verkoop betreft de bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg, actief in respectievelijk bouw, infra en kabel- en leidingbouw in BelgiŽ. De bedrijven opereren vanuit meerdere locaties in Vlaanderen. De gezamenlijke omzet van de verkochte bedrijven over 2016 bedroeg circa Ä 250 miljoen.

Door de transactie neemt de netto schuld af met circa Ä 40 miljoen. Met deze desinvestering wordt een transactieresultaat gerealiseerd van Ä 15 - 20 miljoen dat in het boekjaar 2017 zal vallen.
De desinvestering van de Belgische activiteiten is een volgende stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen. Heijmans legt daarmee meer focus op de Nederlandse activiteiten.

De koper is BESIX, een internationaal concern actief in bouw, infra, milieu, facility management en vastgoed met een thuisbasis in BelgiŽ. De combinatie met BESIX biedt de bedrijven veel mogelijkheden om zich sterk verder te ontwikkelen op de Belgische markt.

ING Corporate Finance en Rabobank Corporate Finance treden in dit proces op als M&A adviseur van Heijmans.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo