Bedrijfsnieuws

Bertrand Schmitt is nieuwe CEO van BDR Thermea Group

Bertrand Schmitt is nieuwe CEO van BDR Thermea Group
Bertrand Schmitt
BDR Thermea Group, het moederbedrijf van bekende internationale merken verwarmingsproducten, waaronder De Dietrich, Remeha, Brötje en Chappée, heeft vandaag aangekondigd dat Bertrand Schmitt als nieuwe CEO is aangesteld. Dhr. Schmitt zal op 18 april 2017 met zijn taken beginnen als opvolger van Rob van Banning, die tien jaar lang met succes leiding heeft gegeven aan het bedrijf maar eind 2016 helaas moest terugtreden om gezondheidsredenen. CFO Hubert Schwein blijft in de tussenliggende periode fungeren als waarnemend CEO.

"Ik ben vereerd dat ik gekozen ben om BDR Thermea Group te leiden", liet Bertrand Schmitt na de aankondiging weten. "We zijn blij dat Bertrand deze functie heeft geaccepteerd", aldus Arthur van der Poel, voorzitter van de Raad van Commissarissen van BDR Thermea. "Bertrand is iemand die al meer dan 20 jaar met succes leiding geeft bij de Hager Group, en, minstens zo belangrijk, wij geloven dat hij perfect past bij de waarden en cultuur binnen de BDR Thermea Group. "

Bertrand Schmitt (1959) studeerde af aan de universiteit van Karlsruhe en heeft vanaf het begin van zijn carrière in 1986 altijd functies bekleed in het senior management: eerst bij Bosch en daarna bij Hager Group, waar hij sinds 1995 in dienst was. In 2008 werd hij bij Hager Group aangesteld als COO en hij heeft sindsdien bijgedragen aan de wereldwijde groei van het bedrijf. "Ik wil de mensen van Hager bedanken voor het vertrouwen dat zij mij in de afgelopen 22 jaar hebben gegeven en ik wil ze graag het beste wensen voor de toekomst", zei Bertrand.

Bertrand heeft zowel de Franse als de Duitse nationaliteit.

Ook interessant


Build for Life