Architectuur

KCAP wint prijsvraag Frans kantoorgebouw

KCAP Architects&Planners gaat een kantoorgebouw in het Franse Neuilly-sur-Seine renoveren en uitbreiden. Het Rotterdamse bureau won de bijbehorende internationale prijsvraag, in samenwerking met het lokale Ateliers 115. Het team werd gekozen als winnaar uit een groep van vijf internationale deelnemers.
Het uit 1971 stammend gebouw is ontworpen door de Zwitserse architect Roland Rohn, in opdracht van Laboratoires Roche. Het farmaceutisch bedrijf gaat het pand volgend najaar verlaten, waarna het wordt herontwikkeld. Het programma omvat de renovatie van het bestaande kantoorgebouw van 17.000 m2 en de eventuele uitbreiding ervan.

Van het nieuwe gebouw wordt verwacht dat de gevels, installaties en ruimtelijke flexibiliteit voldoen aan de huidige normen voor duurzaamheid en efficiëntie, zegt KCAP.

In het ontwerp wordt elk van de bestaande vleugels zijdelings uitgebreid. “Dit creëert een volumespel van vier fijn gedifferentieerde bouwdelen, gegroepeerd rond een centrale kern, die ieder naar een andere richting zijn georiënteerd”, aldus het bureau.

“Voor het toekomstig flexibel gebruik biedt de interne organisatiestructuur opties voor zowel een klassieke kantoor lay-out en open kantoorvloeren. Ook biedt het concept mogelijkheden om een of meerdere huurders te huisvesten.”

Lees verder op Architectenweb.nl