Algemeen

KBC lanceert een ideeënbus voor een beter Brussel

KBC Brussels lanceert het platform Betterforbrussels en vraagt iedereen die van Brussel houdt of er woont om ideeën in te sturen omtrent mobiliteit, woongelegenheid en ondernemerschap in de hoofdstad. Hieruit kiest de jury twaalf ideeën. Het idee dat vervolgens de meeste waardering van de Brusselaars geniet, wordt uitgevoerd. KBC Brussels zal als projectfacilitator tot 30.000 euro investeren om de uitvoering van dit idee mogelijk te maken.

Betterforbrussels, een incubator van ideeën voor Brussel

Iedereen die een idee heeft om de mobiliteit, het ondernemerschap of de woongelegenheid in Brussel naar een hoger niveau te tillen, kan dat vanaf vandaag via enkele muisklikken op www.betterfor.brussels op tafel gooien. Uit deze inzendingen selecteert een jury van Brusselse partners de beste ideeën (maximaal 12). Deze worden vervolgens voorgelegd aan het oordeel van het grote publiek. Het uitverkoren idee zal effectief worden waargemaakt dankzij de steun van KBC Brussels en zijn partners. Ten eerste door financiële steun, want de regionale bank zal tot 30.000 euro investeren in de uitvoering van het project. Daarnaast zal KBC Brussels ook zijn netwerk van partners en stakeholders activeren om de uitvoering van het idee te ondersteunen.

"Sinds we van start zijn gegaan, hebben we er altijd voor geijverd om initiatieven te ondersteunen die het leven in onze hoofdstad verbeteren”, zegt Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels. “We doen dit via sponsoring van sportieve en muzikale evenementen als de 20 km of de Brussels Jazz Marathon, door ondersteuning van initiatieven als Molengeek of door mee te werken aan brainstormingplatformen als de Hub mobiliteit van BECI. Met het platform BetterForBrussels willen we het grote publiek betrekken bij deze aanpak, door hen de kans te geven hun idee voor te stellen, een project te realiseren en in contact te treden met de stedelijke actoren die daarbij kunnen helpen. Wie een concreet idee heeft voor onze hoofdstad, kan dat nu kwijt."Praktisch

Wie dat wil, kan tot 9 september zijn of haar idee posten op het platform www.betterfor.brussels. Een jury van Brusselse partners bespreekt de ideeën en selecteert op basis van de thema's ondernemerschap, mobiliteit en woongeleigenheid maximaal 12 projecten die interessant en uitvoerbaar zijn. De geselecteerde finalisten kunnen vervolgens hun eigen netwerk mobiliseren om te stemmen voor hun project. Het idee dat op 30 september 2016 het grootste aantal stemmen heeft verzameld, krijgt vanwege KBC Brussels steun in de vorm van een investering tot 30.000 euro én het aanspreken van eventuele partners die nodig zijn voor de uitvoering van het project.

  • 25/07 – 09/09: lancering van het platform www.betterfor.brussels en inzameling van ideeën
  • 10/09 - 14/09: selectie van de 12 beste projecten door de juryleden
  • 15/09: start van de verkiezing door het grote publiek
  • 30/09: einde van de stemming
  • 2016 – 2017: opzetten en realisatie van het project

Ook interessant


Build for Life