June Energy haalt energiefactuur met meer dan 300 euro naar beneden

  BE   17 juni 2020 Bron: content-cats
June Energy haalt energiefactuur met meer dan 300 euro naar beneden
Nooit eerder werkten zoveel mensen van thuis uit, en de kans is reëel dat we ook de komende maanden en jaren heel wat meer tijd thuis zullen doorbrengen. Tegelijk zullen ook de energieprijzen – die de voorbije maanden flink gezakt zijn – de komende maanden wellicht opnieuw de hoogte ingaan. De slimme technologie van June Energy kan je energieverbruik perfect inschatten en zorgt ervoor dat je altijd zeker bent van het laagste energietarief op de markt.

June Energy heeft enkel je adres en een aantal andere gegevens nodig om je energieverbruik nauwkeurig in te schatten. Het platform gaat vervolgens op zoek naar het ideale energietarief op maat van dat verbruik, en switcht je automatisch naar het meest voordelige energietarief.

Dat kan je als klant een aardige besparing opleveren. Permanente analyses van de energieprijzen wijzen uit dat een doorsnee consument gemiddeld 200 tot 600 euro per jaar kan besparen door automatisch van leverancier te wisselen als die niet langer de meest voordelige formule aanbiedt.

De doorsnee Belg toont zich echter behoorlijk honkvast als het over zijn energiecontract gaat: zeven op tien landgenoten veranderen niet jaarlijks van leverancier. Hierdoor lopen ze flink wat geld mis, zo blijkt uit onderstaande grafiek. ze flink wat geld mis, zo blijkt uit onderstaande grafiek.

June Energy haalt energiefactuur met meer dan 300 euro naar beneden

Belg kan gemiddeld 326 euro besparen

Hoewel de energietarieven de voorbije maanden al bijzonder laag stonden, zullen klanten van June Energy dit jaar gemiddeld 326 euro extra besparen.

“Vaak veranderen mensen pas van energieleverancier op basis van de berichtgeving in de media. Die komt er vaak ook op aangeven van die leveranciers zelf,” stelt Vincent De Dobbeleer, medeoprichter van June Energy. “Maar zelfs voor de echt energiebewuste consumenten is het nagenoeg onmogelijk om de prijsschommelingen zelf op te volgen. Dankzij onze continue digitale monitoring van alle tarieven kunnen consumenten dus nog forse extra besparingen realiseren.”realiseren.”

Op basis van je adres en een aantal andere basisgegevens (Heb je zonnepanelen? Is je huis geïsoleerd?) kan het slimme algoritme van June Energy je energieverbruik perfect voorspellen. Dat verbruik wordt naast de verschillende energietarieven op de markt gelegd. Als je huidige tarief niet meer het voordeligste is, switcht June Energy je automatisch naar het laagste tarief. Die vergelijking gebeurt meerdere keren per maand. Afhankelijk van je verbruik en van de tarieven kan je meerdere keren per jaar automatisch van energieleverancier veranderen.

Een concreet, heel recent voorbeeld: een gezin met een elektriciteitsverbruik van 1.22O kWh overdag en 1.817 kWh ‘s nachts en een gasverbruik van 8.162 kWh, had op jaarbasis een energiefactuur van 1.321,51 euro. Het voordeligste tarief op de markt, voor dat gezin met een behoorlijk energie-efficiënte woning en een relatief laag gebruik, bedroeg op het moment van de laatste vergelijking die June Energy uitvoerde 871,94 euro. Door deze maand over te stappen naar een nieuwe leverancier betaalt dit gezin op jaarbasis 449,57 euro minder voor zijn energie.

Digitale meters ook slim maken

De coronacrisis zorgde voor vertraging, maar de komende maanden en jaren krijgen alle Vlaamse huishoudens een digitale meter die hun energieverbruik bijhoudt. June Energy ontwikkelde met de June Dongle een oplossing om van die digitale meter ook een slimme meter te maken. Zo meet je realtime je energieverbruik, zonder dat je WiFi of internet nodig hebt in de buurt van je meter. Je kan je meter ook koppelen aan het dashboard van June Energy, om zélf je verbruik mee op te volgen, en om advies te krijgen over nieuwe investeringen.

“Vanaf begin 2021 verlenen we samen met Energyville ook automatisch investeringsadvies”, legt Vincent De Dobbeleer uit. “Op basis van je verbruik kunnen we bijvoorbeeld inschatten of het aangewezen is om een warmtepomp of zonnepanelen te installeren. Of we dokteren de optimale manier uit om die warmtepomp, die zonnepanelen en je elektrische auto op elkaar af te stemmen. De rode draad is dat we consumenten willen wapenen om nooit nog te veel te betalen voor hun energie, zonder dat ze zelf nog iets hoeven te doen.”


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo