Jouw stem bedient het smart home

19 februari 2019 Bron: lvtpr
Jouw stem bedient het smart home
“Alexa, doet het licht in de woonkamer aan” – dit soort simpele opdrachten werkt nu ook voor devolo Home Control. Na een eenvoudige installatie van de nieuwe devolo smart home skill hebben eigenaren van een met Alexa compatibel apparaat een ruime hoeveelheid smarthome-spraakopdrachten tot hun beschikking. Van het bedienen van de verlichting tot het instellen van de thermostaat.

Luister goed!

“Alexa, stel de woonkamertemperatuur in op 22 graden”. devolo Home Control luistert vanaf nu naar deze en andere opdrachten op het moment dat je ze hardop uitspreekt. Of het nu gaat om de thermostaat in de badkamer, woonkamer of zelfs een hele groep apparaten – schakelaars of je smartphone zijn voor deze handelingen nu overbodig.

Vanaf het moment dat je ’s ochtends wakker wordt, ervaar je niets dan gemak. Heb je een ‘My good morning’-scenario ingesteld? Dan vinden verschillende dingen automatisch plaats. Als je de stemassistent wakker maakt met “Alexa, start ‘My good morning’!”, wordt de badkamer verwarmd tot de gewenste temperatuur, gaat het licht aan en begint de keukenradio te spelen.

Of misschien wil je ontspanning als je thuiskomt van je werk. Als je een ‘movie night’-scenario hebt ingesteld, tovert Alexa je huis om in een eigen bioscoop. De lampen gaan uit, Philips Hue® stelt de juiste kleurtemperatuur in en de tv gaat aan. Laat de show maar beginnen!

Stembediening instellen in een paar stappen

Instellen is heel eenvoudig: devolo Home Control-eigenaren hebben alleen met Alexa compatibele apparaten nodig. In de bijbehorende Alexa-app voeg je vervolgens de devolo smart home skill toe, en klaar is kees. Vanaf dat moment is stembediening beschikbaar voor je intelligente stopcontact, radiator- en kamerthermostaten en muurschakelaars, en ook voor alle scenario’s, regels en tijdsinstellingen.

devolo Home Control: open systeem voor maximale verscheidenheid

Gebruikers hebben toegang tot zowel native Home Control-componenten als talloze producten van externe leveranciers. De slimme Home Control Unit van devolo maakt het mogelijk om smart-homeproducten van verschillende producenten te combineren.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo