Je woning voorzien van een hekwerk?

12 oktober 2021 Bron: Bouw & Wonen
Je woning voorzien van een hekwerk?
Wanneer je een huiseigenaar bent, wil je je woning natuurlijk goed beschermen tegen schade of inbraak. Een goed hekwerk kan hierbij uitkomst bieden. Een hekwerk voor jouw woning vormt een extra obstakel waardoor inbrekers of indringers minder kans hebben om de woning binnen te dringen. Bovendien geeft een hekwerk een veilig gevoel en geniet je van meer privacy. Er kunnen verschillende beweegredenen zijn om een hekwerk om je woning te laten plaatsen. De meest voor de hand liggende reden is dan ook inbraakpreventie. Het kan ook zijn dat een duidelijke tuinafscheiding geplaatst kan worden, zodat het land van de buurman een concrete scheiding heeft. Er wordt veelal gekozen voor een dubbelstaafmat hekwerk. Dit bestaat uit drie stalen staven, waarvan twee verticale staven en één horizontale staaf. Deze zijn verzinkt en voorzien van een poedercoating, waardoor het hekwerk bestand is tegen weersinvloeden en dus niet zal roesten.

Ideaal voor kinderen en huisdieren

Een hekwerk is er niet alleen voor bescherming tegen inbraak, maar ook voor de veiligheid van kinderen en dieren. Kinderen spelen graag buiten, maar voor jonge kinderen is het niet altijd veilig om op straat te spelen. Een specialist in hekwerken kan echter een hekwerk plaatsen waardoor jouw tuin een veilige omheining heeft. Een dubbelmaatstaf hekwerk heeft smalle openingen, waardoor kinderen niet vast kunnen komen te zitten of zich pijn kunnen doen aan uitstekende onderdelen. Zo kunnen jouw kinderen veilig buiten in de tuin spelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze de straat op kunnen rennen.

Maakt een viervoeter onderdeel uit van jouw gezin? Of je nu een hond of een konijn hebt, je wilt je dieren zo veel mogelijk comfort bieden. Met een dubbelmaatstaf hekwerk kan je je dier net dat beetje extra vrijheid bieden. De hekken zorgen namelijk dat zij veilig binnen de hekken rond kunnen lopen, zonder je het risico loopt dat ze kunnen ontsnappen. Zo kunnen ze goed hun energie kwijt en lekker en in de buitenlucht snuffelen, in de veilige omgeving van jouw achtertuin.

Verschillende soorten en maten hekwerken

Een specialist in hekwerken kan jou adviseren over de verschillende soorten en maten hekwerken. Er zijn namelijk verschillende hoogtes hekwerken te verkrijgen. Wanneer je wilt voorkomen dat er over het hekwerk geklommen kan worden, kan je bijvoorbeeld voor een 2 meter hoog hekwerk kiezen. Mocht het hekwerk voornamelijk dienen als tuinafscheiding, kan je echter ook genoeg hebben aan een 120 cm hoog hek.

Duurzaam en eenvoudig te plaatsen

Het voordeel van een dubbelmaatstaf hekwerk is dat deze eenvoudig te plaatsen is. Het bouwen neemt niet veel tijd in beslag, waardoor je snel kunt genieten van jouw nieuwe omheining. Met standaard paalkappen met haak wordt het hek eenvoudig bevestigd, waardoor het niet veel werk is om dit te installeren. Bovendien gaat het hekwerk een leven lang mee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten hek wat na verloop van tijd gaat rotten. Zo is een dubbelmaatstaf hekwerk een éénmalige investering waar je zeer lang plezier van hebt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo