Tuin

Tuininspiratie voor de zomer van 2021

Tuininspiratie voor de zomer van 2021
Je huis is pas echt af wanneer je ook de tuin goed op orde hebt. Sterker nog, de tuin is misschien wel je belangrijkste visitekaartje voor de buurt. Het is voor iedereen die er langs komt immers bepalend voor de eerste indruk. Het mooie weer komt eraan en dus kunnen we weer massaal de tuin in. Van een hekwerk op basis van zogenoemde dubbelstaafmatten tot aan slimme opbergmogelijkheden, in dit artikel vind je een aantal slimme tips voor de tuin. Hiermee zorg je ervoor dat je de zomer van 2021 kunt doorbrengen in een tuin van wereldklasse!

De erfafscheiding

Het is slim om goed na te denken over de erfafscheiding. Wil je gezien worden of juist niet? Is de afscheiding puur bedoeld voor de sier of dient die er ook voor om ongenode gasten buiten de deur te houden? Je kunt natuurlijk voor een schutting kiezen, maar sta dan ook even stil bij de schaduwwerking. Hoe hoger de schutting, hoe minder zonlicht je op bepaalde momenten van de dag in je tuin hebt. Dat heeft consequenties voor de planten in je tuin, maar je wilt waarschijnlijk zelf ook lekker van de zon kunnen genieten. Met een hekwerk dat bestaat uit dubbelstaafmatten heb je dat probleem niet. Je hebt hiermee een fraai en soliede hekwerk dat de zon gewoon doorlaat en een robuuste afscheiding van je tuin vormt.

Extra opslagruimte

Geen schuur in de tuin? Geen probleem! Dat los je op door een kunststof tuinhuisje te kopen. Deze tuinhuisjes zijn voordelig in aanschaf en verkrijgbaar in diverse maten. Alle spullen die je liever niet nat laat regenen, kun je erin kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof tuinhuisje voor het opbergen van je tuinmeubelen, maar ook voor de fietsen of voor je tuingereedschap. De huisjes worden als bouwpakket geleverd, zijn duurzaam en worden vervaardigd met dubbele wanden.

Barbecue

Zit je vaak in de tuin te barbecueën? Dan kun je ervoor kiezen om een permanente barbecue in je tuin te zetten. Kies je voor een exemplaar van beton, dan heb je een hoogwaardig product in handen dat jaren mee gaat. Je hoeft nooit meer te slepen met de barbecue, want hij blijft gewoon het hele jaar in de tuin staan. Zo’n betonnen barbecue heeft een in hoogte verstelbaar rooster en dat is eigenlijk het enige onderdeel ervan dat onderhoud behoeft. Handig toch? Laat de zomer maar komen!