Je eerste huis inrichten doe je zo

Bron: Bouw & Wonen
Je eerste huis inrichten doe je zo
Wat spannend! Je hebt je eerste huis gekocht. Dan is nu het leuke moment aangebroken dat je alles gaat inrichten. Alle is immers van jezelf, dus je bent vrij om te doen wat je wilt! Maar waar te beginnen? Misschien overdondert het je een beetjeÖ Nieuwe vloer, nieuwe verf, nieuwe spullen.. Stap voor stap is de beste manier om het aan te pakken.

De vloer

De vloer is de basis van je inrichting. Het is dus belangrijk dat je een vloer kiest die je mooi vindt ťn die bij de rest van je interieur past of gaat passen. Als je voor de benedenverdieping een vloer gaat kiezen, dan is het het beste om voor een kwaliteitsvloer te gaan. Als je het huis ooit weer gaat verkopen, dan zal dit meetellen in de waarde van je huis.

De muren

Dan nu de muren. Althans de kleuren van de muren! Dat kan nog een hele opdracht zijn. Kleur is zo bepalend voor de sfeer en de uitstraling. Als je te veel twijfelt, dan kun je het beste voor wit gaan en later een aantal muren in een kleur schilderen. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt. Als je wel gelijk een kleur wilt doen, zorg dan dat je een voorbeeld naast je meubels houdt om te zien of het echt bij elkaar past. In je hoofd kan het er heel anders uitzien dan in het echt namelijk!

Meubels

Dan is het tijd voor de inrichting. Koop je alles nieuw of neem je een deel mee? Je zult vast wel een aantal spullen kopen. Zorg ook hierbij weer dat je voor iets kiest wat aansluit bij de kleur van de muren en de vloer. Niets zo zonde om hierin dan de verkeerde keuze in te maken! Een goede manier om ervoor te zorgen dat je geen fouten maakt, is door een moodboard te maken. Dit kan ook enorm helpen als je voor je gevoel geen bepaalde stijl hebt!

Koop een aantal woonmagazines en ga kijken wat je mooi vindt. Plak dit op een stuk papier en kijk of het eindresultaat haalbaar is. Je zult zien dat je onbewust toch een kant opgaat met je interieur.

Je kunt een kijkje nemen bij woningcenter.nl. Ze hebben werkelijk alles wat je zoekt voor de basis van je interieur!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo