Interieur

Intirio Awards uitgereikt

Intirio Awards uitgereikt
Ontdek, voel en beleef de interieurwereld in verandering. Ervaar honderden topmerken en duizenden nieuwe producten voor de mooiste interieurdecoratie. Dat is de beurs Intirio in Flanders Expo Gent. De beurs beleeft vandaag haar laatste dag. Afgelopen weekend zijn de Intirio Awards uitgereikt. Intirio nomineert de boeiendste en meest vernieuwende producten van de beursvloer. De awards betekenen stuk voor stuk een meerwaarde voor de interieurwereld. En wel in 5 categorieën:

Project Hero

Masureel – Running With Light - WINNAAR
Kunstenares Lore Vanelslande tekent voor het concept achter dit kunstige behang. De subtiele aanwezigheid van het design omkadert de ruimte zonder ze te overweldigen. De kunstige verfijning en elegantie maken het groots.

Hollandfelt
Het belang van vilt kan in de projectwereld niet worden overschat. Akoestisch, esthetisch en thermisch isolerend als het is.

Martine Clair Leuchten
Deze mondgeblazen lampen voegen gezelligheid toe aan het projectinteur. Ze brengen de warmte van ambachtelijkheid en drukken een imposante stempel op elk interieur.

Material Revelation

Essenza – Essenza Premium- WINNAAR
Deze collectie behaalt een zeer hoog niveau in de afwerking. Maar het is vooral het gebruik van lurex, een garen met metaaleffect, dat ongewoon is in beddengoed. Essenza slaagde erin om een discreet design te verbinden met een tedere luxe uitstraling.

Arte
Een ongeëvenaard 3D behang dat warmte combineert met een indrukwekkende schoonheid. Een blikvanger die ook rust uitstraalt.

Uashmama
Uashmama brengt docoratieve elementen voor het interieur in een totaal nieuw materiaal. Het lijkt op leer, maar is eigenlijk cellulose die gelooid werd zoals leer. Het resultaat is briljant en bijzonder sterk. 

Smart Design

Interstil - WINNAAR
Wave is een collectie gordijnenrails met een opmerkelijk esthetisch effect. Ze zorgen ervoor dat de gordijnen bijna onzichtbaar met het plafond zijn verankerd. De koordjes zijn naadloos in het design geïntegreerd. De zachte geruisloze werking is de kers op de taart.

52weeks - Ester & Erik
Ester & Erik is een collectie kaarsen waarin kleur en geur centraal staan. De kaarsen worden aangeboden in het frame waarin ze worden vervaardigd. Deze ambachtelijke toets ligt aan de basis van een unieke customer experience. 

Vatos Wallcovering – Rust
De collectie Rust is een design dat gebaseerd is op de afdruk van roest. Technisch vakkundig geproduceerd, bijzonder verfijnd en slim vervaardigd.

Spirited by the City

Orac - WINNAAR
De sierlijsten van Orac zijn een geschenk voor elke type wonen of werken in de stad. Renovatie en nieuwbouw krijgen warme en gezellige accenten met Orac. Daarenboven is de inspiratie die Orac biedt aan decorateurs en (interieur)architecten van het allerhoogste niveau.

Elitis
Deze gepolychromeerde houten mozaïeken brengen kleur en structuur op een gedurfde manier. Dit kunstwerk is eigenlijk wandbekleding.

De Munk Carpets
De Munk maakt fijne handgeweven en fair trade karpetten van een hoger niveau. Ze kleden de ruimte letterlijk aan met materialen en structuren die tevens een beleving zijn. Vooral de dominante binding is nieuw en werd erg gewaardeerd.

Colour Blush

52weeks - Ester & Erik - WINNAAR
Ester & Erik is een collectie kaarsen waarin kleur en geur centraal staan. De kaarsen worden aangeboden in het frame waarin ze worden vervaardigd. Deze ambachtelijke toets ligt aan de basis van een unieke customer experience. 

van Caster
De nominatie gaat naar het ontwerp van Marie Mees en Catherine Biasino. De handgesponnen en handgeknoopte tapijten werden organisch gekleurd. Kleur is in dit product het element dat het verschil maakt.

Orac
De sierlijsten van Orac geven nieuwe kansen aan kleur op wanden. De integratie van licht en de architecturale aanpak zijn uitzonderlijk en zeer inspirerend voor wie kleur ernstig neemt.

Intirio Awards uitgereikt

Ook interessant