Kreon wint German Design Award met nieuwe armatuur Fuga

22 december 2016 Bron: Marquiz
Kreon wint German Design Award met nieuwe armatuur Fuga
De German Design Council maakte onlangs de namen bekend van de winnaars van de prestigieuze ‘German Design Award 2017’, een van de meest begeerde designprijzen in Europa. Het Belgische bedrijf Kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, werd voor zijn nieuwe armatuur Fuga, door de internationale jury, bekroond als winnaar in de categorie Excellent Product Design.

Fuga: licht als abstracte, geometrische taal

Fuga is een hangende lichtarmatuur waarmee de architect zijn creativiteit op nieuwe manieren kan inzetten om interactie aan te gaan met de omliggende ruimte. De abstracte geometrische taal van een enkele Fuga-unit levert een onafhankelijke, autonome vorm op – een object. Het slanke profiel en de flexibele vormgeving van het product creëren een fascinerende, bijna dramatische spanning tussen het gesloten, aan het plafond bevestigde profiel en het hangende, lichtgevende profiel. Tegelijkertijd ontstaat er een relationele ruimte tussen object en architectuur.

De lagere, horizontale balk bevat een ledstrip met egalisatielens voor een homogene doorgave van licht. Deze balk kan uit het midden of exact in het midden van de verticale balk worden geplaatst. Daarnaast is het mogelijk de lagere horizontale balk te draaien, wat Fuga tot een dynamische, hangende lichtarmatuur maakt.

Kreon wint German Design Award met nieuwe armatuur Fuga

Kreon: purity in light

Sinds 1982 ontwikkelt en produceert het Belgische bedrijf Kreon (nu gevestigd in Opglabbeek) architecturale interieurverlichting, metalen plafondsystemen en akoestische systemen die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes wereldwijd.

Kreon draagt al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek, en precisie in detail. Door zich consequent aan deze principes te houden, is het bedrijf uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen.

Kreon is vooral bekend als aanbieder van ‘Purity in light’. Kreon creëert verlichtingsoplossingen die als producten op zich minimaal aanwezig zijn en op de achtergrond blijven, zodat het licht zelf de show kan stelen. Alle lichtarmaturen zijn ontdaan van elk overtollig detail en opgebouwd vanuit hun meest zuivere basisvorm om optimaal te kunnen passen in de hedendaagse architectuur.
De productielijn omvat diverse reeksen downlighters, uplighters en sidelighters die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren.

De German Design Award bekroont innovatieve producten en projecten, en de ontwerpers en producenten ervan, die richtinggevend zullen zijn in het designlandschap van de toekomst. De awards worden toegekend door een hoogstaande, internationale professionele jury.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo