Interieur

Intirio kick-off congres in teken van togetherness

Intirio kick-off congres in teken van togetherness
Het Intirio Congres van 21 november was helemaal geïnspireerd door de snelle ingrijpende verandering in de steden. Steeds meer mensen trekken naar de steden.  Ze zoeken er nabijheid, gezelligheid, ontmoetingen, inspiratie, … 
Samen werken, samen wonen, co-housing en co-working veranderen het stadsbeeld en de manier waarop we wonen en werken. De Hygge-trend (spreek de y uit als uu) is overal aanwezig. Hygge is Deens voor ‘togetherness’, voor samenzijn en gezelligheid. Het is die sfeer die u eind januari op Intirio zal vinden.

Voor wie er niet bij kon zijn of voor wie geen ticket meer kon bemachtigen (het congres zat eivol) enkele hoogtepunten van de avond:

“We gaan niet meer op 125m2 wonen maar op 25m2.”

WAT?! Jawel. Filip Deslee weet het wel zeker. Filip toonde met een indrukwekkende reeks voorbeelden en hands-on tips hoe we dat gaan doen. En vooral: hoe kleiner wonen even sfeervol en trendy kan zijn.

Binnen 10 jaar kost de inrichting van een woning 9000€/m2.

Ook dat komt uit de lezing van Filip Deslee. 9000 euro (alléén voor de inrichting: lees het goed)! Dat betekent dat een woning van 125m2 inrichten meer dan 1 miljoen euro gaat kosten. In steden als New York is dit reeds een feit. Daar betaal je nu al 14000 $ per m2.” Reden genoeg om kleiner te gaan wonen, zou je zeggen. Of om te decoreren met een visie. De vele tips die Filip meegaf, staan in onze geheugens gegrift. Dank u Filip.

Toch een voorbeeld? Sloop onzichtbare muren. Of euh… gebruik ze op een andere manier als het echt niet anders kan.

Intirio kick-off congres in teken van togetherness

85% van alle aankopen gebeurt op basis van kleur

Deze bewering komt uit de lezing van Bart Vantigchelt van ColorPassport: “Je kan dus maar beter weten hoe je met kleur omspringt.” Bart legde uit hoe ColorPassport een systeem ontwikkelde om kleur beter te begrijpen en beter te combineren.

ColorPassport zal op Intirio de daden bij het woord voegen. Bezoekers zullen zelf kunnen ervaren hoe groot de impact van een kleurenstrategie kan zijn.

HYGGE is de trend!

Hygge is Deens voor… gezellig samenzijn.
Niek De Prest, trend coach van Intirio, gaf een voorsmaakje van de beurs en zoomde in op het trendconcept HYGGE dat overal aanwezig zal zijn. Want HYGGE gaan we doen: samen werken, samen decoreren, samen genieten van de Happy Hour,...

En ze genoten nog lang en gelukkig van de happy avond.

De drink was warm en gezellig in de oude gebouwen van het nieuwe Dok Noord. Een plek waar co-working en co-housing volop bloeien. Foodtrucks met originele hapjes, huis gemaakte iced tea, craft beers en een lekker wijntje met de naam (hoe kan het anders): EENZAAMHEID ;-) De afwezigen hadden weer eens ongelijk.

Ook interessant