Interieur

Printeriors Conferentie zal de slagkracht van designers verbeteren

Interieurdesigners zijn welkom op de eendaagse Printeriors conferentie, die op donderdag 10 maart 2016 plaatsvindt in het Atrium van het Amsterdam RAI Exhibition Centre. Dankzij het rijkelijk gevulde programma van sessies zullen ze vakkennis kunnen opdoen die zal illustreren hoe de flexibiliteit van print hen kan helpen om zich te onderscheiden. Een internationale line-up van experts zal het woord nemen, gaande van designers tot printspecialisten. Er zullen vier hoofdthema’s centraal staan in de presentaties: je onderscheiden van de rest; hoe kosten besparen; aan je merk bouwen – naam maken als interieurdesigner; en duurzaamheid. De conferentie wordt enkel in het Engels gepresenteerd. Toehoorders zullen voordeel kunnen halen uit de ervaring van de sprekers om inzicht te verkrijgen in de groei en creatieve ontwikkeling van print voor interieurdecoratie.

De sessies zullen uiteenlopende onderwerpen behandelen. Zo zullen Matt en Laura Etkin-Budge van Kitschiku in een sessie over geprinte meubels het hebben over waar zij hun inspiratie vandaan halen voor patroon- en meubelideeën en over hoe ze door de designmarkt zijn onthaald. In een sessie over het ontwerpen van interieurs voor werkplekken zal John Sulzmann van Artworks Solutions een reeks casestudies over interieurdesign voor werkplekken bespreken. Daarbij zal hij illustreren hoe zijn activiteiten zich hebben ontwikkeld om architecten en designers te ondersteunen. Gemma Riberti van het tijdschrift Homebuildlife zal ingaan op print- en patroontrends voor de lente-/zomercollecties van 2016. Ze zal illustreren hoe de verwachte macrotrends zich zullen vertalen in printinspiratie en patroondesigns voor de talrijke categorieën van interieurproducten.

Denk bijvoorbeeld aan textiel, meubels, wanden, vloeren en decoratieve accessoires. Thijs Sepers en Vincent Post van TS Visuals zullen in hun sessie een stapje verder kijken dan printen. Als specialisten in grootformaat printen op harde substraten zullen zij het hebben over hoe zij oplossingen hebben gevonden voor toepassingen op metalen panelen, glas, staal, hout en tal van andere substraten om de ideeën van fotografen, kunstenaars, interieurdesigners en architecten tot leven te brengen.

Printeriors Conferentie zal de slagkracht van designers verbeteren

Roz McGuinness, directeur van Printeriors, merkt op: “De conferentie is een niet te missen kans voor de design community om exclusieve inzichten op te doen over de nieuwste innovaties in deze groeiende markt, die hen kunnen helpen om hun creatieve visie te verwezenlijken. We willen het voor de design community en print community eenvoudiger maken om samen te komen en te begrijpen wat er allemaal mogelijk is met print en hoe het ten goede kan komen aan interieuromgevingen. Moderne digitale printtechnologie biedt tal van kansen om prachtige designs te creëren. Met print kan een breed scala aan realistische effecten zeer rendabel rechtstreeks op een ondergrond worden gerealiseerd. De design community heeft nog niet het volledige potentieel van print omarmd. We hopen daar verandering in te brengen via onze conferentie en onze Print Hotel showcase.”

De Printeriors conferentie vindt gelijktijdig plaats met ‘The Print Hotel’, een showcase met gedecoreerde wanden, vloeren, glazen en spiegeloppervlakken, armaturen, meubels, tapijten, textiel en accessoires. Allemaal zijn ze geproduceerd met de nieuwste decoratieve printtechnieken.

Printeriors vindt op dezelfde locatie plaats als de gespecialiseerde printbeurs FESPA Digital 2016 en European Sign Expo voor niet-geprinte signage. De twee gelijktijdige events bieden designers de kans om de technologie en innovaties te ontdekken die de drijvende kracht vormen achter de trends op het gebied van geprint interieurdesign, en te zien hoe ze hun ideeën werkelijkheid kunnen laten worden.

Voor meer informatie en gratis toegang tot Printeriors kunnen geïnteresseerden zich registreren op www.printeriors.net en gebruikmaken van de promotiecode ‘APOZ0703’.

Ook interessant