Interesse voor tweede verblijf blijft groot

  BE   3 februari 2016 Bron: Second Home International
Belgen behoren al enkele jaren tot de top drie van bezitters van een woning in het buitenland. GeÔnteresseerde kopers beschikken meestal over voldoende eigen financiŽle middelen om de aankoop te financieren. En voor degenen die bewust kiezen om de aankoop te financieren is er goed nieuws. Steeds meer banken uit Spanje, Frankrijk en Oostenrijk, hebben de deur wijd openstaan voor buitenlandse kandidaat kopers. De regels zijn streng, maar dat is een goede bescherming tegen onbezonnen beslissers.

Voor wie zich wil oriŽnteren, van zaterdag 13 tot en met maandag 15 februari 2016, kan u naar Flanders Expo te Gent. Dit is alweer de 21e editie van Second Home Expo die haar deuren opent in BelgiŽ en waar bezoekers persoonlijke contacten kunnen leggen met zoín 120 exposanten, waaronder makelaars, bemiddelaars, aannemers en projectontwikkelaars, en dit voor een aanbod uit 21 verschillende landen. De drempel om tot aankoop van een huis in het buitenland over te gaan is minder hoog dan verwacht. Voor rond de 10.000 euro kunt u al de gelukkige eigenaar zijn van een Ďopknappertjeí in Hongarije. Met twee rechterhanden kunt u voor enkele duizenden euroís meer uw energie kwijt in de Creuse, hartje Frankrijk. Wilt u zich als een god in Frankrijk wanen, dan kunt u, afhankelijk van de woning en de locatie, vanaf enkele honderdduizend euro tot ver in de miljoenen uw geld investeren. Bent u liever verzekerend van vele dagen zon, dan is een appartement vanaf circa 60.000 euro of een villa tussen de 250.000 en 600.000 euro aan ťťn van de Spaanse Costaís of andere zonnige bestemmingen in Zuid Europa een uitstekende keuze. Natuurlijk kunt u het zo gek maken als u wenst. Bijna alles is mogelijk. Ook als u nieuwsgierig bent in vastgoed in ťťn van de andere landen, zoals Oostenrijk, BelgiŽ, Bulgarije, Kaapverdische Eilanden, TsjechiŽ, Duitsland, Griekenland, ItaliŽ, MacedoniŽ, Mexico, Nederland, Portugal, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, is een bezoek aan Second Home Expo de moeite waard.

Argumenten

Genieten van het leven zit in ons bloed. Zomaar tussendoor er lekker op uit, om binnen enkele uren vliegafstand te profiteren van een aangenaam klimaat in een prettige sfeer is binnen handbereik. Een tweede verblijf, gewoon omdat het kan en om er lekker van te genieten, is nog altijd het belangrijkste aankoopargument.

Voor de vliegticketprijs hoeft u het niet te laten, want door de grote concurrentie tussen charters is de prijs voor een ticket voordelig.

Als u zelf over een tweede verblijf beschikt, zal u zich op uw favoriete bestemming snel thuis voelen.

In de meeste landen is de malaise voor vastgoed achter de rug. Als u bedenkt dat voor Spanje de vastgoedprijzen de laatste acht jaar met 42 procent zijn gedaald, biedt dat toch weer perspectief. De waarde van vastgoed neemt weer toe, dus voor de huidige bezitters van een tweede verblijf, is dit een gunstige ontwikkeling. Natuurlijk is ook vastgoed onderhevig aan fluctuaties, maar die zijn redelijk voorspelbaar, en zeker stabieler en veel minder gevoelig dan bijvoorbeeld de aandelenbeurs. Ook gunstige valutaverschillen kunnen bepalend zijn bij aankoop. Zo biedt bijvoorbeeld Zuid-Afrika interessante mogelijkheden vanwege het gunstige valutaverschil tussen de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) en de Euro (EUR).

Vastgoed als investering

Steeds meer mensen huren een vakantiewoning. Een gunstige ontwikkeling voor eigenaren die een aantrekkelijk rendement wensen te behalen uit de verhuur van hun tweede verblijf. De Belgische kust, de Ardennen en zeer zeker buitenlandse zonnige oorden en winter- en zomersportlocaties doen het goed. Oostenrijk is prachtig in de zomer en in de winter voor actieve wandelaars en fietsers en skiŽrs. Verhuurrendementen kunnen variŽren, maar Second Home biedt voldoende informatiesessies waardoor u ook hierover zich een duidelijk beeld kan verschaffen.

Seminaries

Tijdens de beurs worden voor bezoekers informatieve lezingen georganiseerd over aankoop van vastgoed in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, ItaliŽ en Turkije en de verschillen ten opzichte van een aankoop in BelgiŽ. Daarnaast kunt u zich laten informeren over juridische, fiscale en financiŽle aspecten en ontvangt u praktische tips om succesvol te kopen in het buitenland.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 15 en 16 oktober 2022 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo