Inspirerende apps voor (ver)bouwers

19 mei 2015 Bron: King George
Inspirerende apps voor (ver)bouwers
Een vers likje verf, een nieuwe kraan of zelfs een andere schakelaar kunnen je interieur helemaal doen opfleuren. Maar het is niet altijd makkelijk om je in te beelden hoe het eindresultaat eruit zal zien. Met deze drie apps heb je geen moeite meer met kiezen. Zonder ook maar ťťn tegel uit te breken zie je hoe je je keuken, living of badkamer een upgrade kunt geven.

Nieuw likje verf zonder borstel met de Levis Visualizer-app

Levis lanceert als eerste in BelgiŽ een verf-app met augmented reality-technologie: de Levis Visualizer-app. Met die app ontdek je in real time het resultaat van een nieuw likje verf op je muren, zonder ook maar ťťn borstel vast te nemen. Je richt gewoon je smartphone of tablet op de muur die je wilt verven en de slimme app schildert de wand rond alle obstakels heen in de door jou gekozen kleur.

Kleuren kiezen en combineren was trouwens nog nooit zo eenvoudig. De app toont je niet alleen de kleurcollecties waaruit je kunt kiezen, maar is ook in staat om de kleurcode te bepalen van eender welk object. Wil je bijvoorbeeld een muur schilderen in dezelfde kleur als je lievelingsstoel, dan vertelt de app je welke kleurcode hieraan gelinkt is door een foto van de stoel te nemen. Als extraatje krijg je bovenop de kleurreferentie ook enkele kleurcombinaties aangeboden. Klaar om aan de slag te gaan? Bekijk dan een van de praktische how to-filmpjes en vindt het dichtstbijzijnde winkelpunt via de handige store locator.

De Levis Visualizer-app

De Levis Visualizer-app is gratis downloadbaar op Google Store voor Android gsmís en tablets, en via de App Store voor iPhone en iPad. Meer info op de Levis website: www.levis.info/be/advies/visualizer/levis-visualizer-app.

Niko: makkelijk switchen van schakelaar

De meeste mensen gaan voor een eenvoudige witte schakelaar, maar wie graag zijn interieur tot in de puntjes afwerkt, heeft bij Niko ruime keuze tussen andere materialen en kleuren voor zijn stopcontacten en lichtschakelaars. Met de gloednieuwe app Switch Niko visualiseer je al het schakelmateriaal uit de Niko Pure-reeks thuis eenvoudig in augmented reality. Zo ontdek je op een eenvoudige en leuke manier welke schakelaar perfect in je interieur past.

Niko: makkelijk switchen van schakelaarHet eerste wat je moet doen, is via www.niko.eu/nlbe/switch-niko-app een contrastafbeelding van een Niko Pure-schakelaar downloaden en printen. Bevestig de print op de plek waar je een stopcontact of schakelaar wenst, richt de camera van je tablet of smartphone naar het kaartje, kies tussen de 22 ontwerpen welke afwerking het beste past en bewaar je keuze. Je kunt niet alleen de kleur voor de afdekplaat aanpassen, maar ook die van de toets of het stopcontact zelf. Selectie gemaakt en klaar for the real thing? Adressen van showrooms en installateurs vind je eveneens in de app.

Visualiseer je nieuwe kraan of douche met de Hansgrohe@home 4.0 app

Zo'n 40 % van al het huishoudelijk water verbruiken we in de badkamer. Maar wist je dat er makkelijk 14 liter per minuut door oudere kranen en douches stroomt? Dankzij moderne technologieŽn slaagt Hansgrohe erin je watervoetafdruk eenvoudig en zonder verlies van comfort te verminderen. Een nieuwe Hansgrohe-badkamerkraan verbruikt amper 5 liter water, de gemiddelde Hansgrohe-douche 9,5 liter.

Met de vernieuwde app Hansgrohe@home kun je je nieuwe kraan ťn douche eerst visualiseren. Je neemt een foto van het product dat je wilt inwisselen, laat het met je vinger oplichten en vervangt het door je favoriete Hansgrohe-model. Voor je oude keukenkraan ga je op dezelfde manier te werk. Ook in een badkamer- of keukenshowroom is deze app handig te gebruiken. Fotoís kun je bewaren of online delen. De app biedt je bovendien een overzicht van je dichtstbijzijnde Hansgrohe-dealer.

De Hansgrohe@home 4.0 app

De Hansgrohe@home 4.0 app is onder meer beschikbaar in het Nederlands en in het Frans en kun je gratis downloaden voor iPad, iPhone en Android. Ontdek via deze link op de Hansgrohe-site hoe de app werkt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo