Mijn Huis Mijn Architect

Inspiratieproject: Laagenergetische rijwoning in stadswijk

  BE   25 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Inspiratieproject: Laagenergetische rijwoning in stadswijk
Op een vrijgekomen perceel te Gent werd binnen het project 'Stedelijke Woonkavels' van het stadsontwikkelingsbedrijf Sogent een hedendaagse Laagenergetische-rijwoning gerealiseerd voor een jong gezin met 3 kinderen.

Ondanks het smalle perceel, het dense bouwprogramma en het budget werd een zeer vooruitstrevende rijwoning gebouwd. De voorgevel geeft met de geaccentueerde blokramen als eerste blijk van het verrassend karakter van deze woning. Door een spel van vides worden alle leeffuncties die aan de achtergevel gesitueerd zijn met elkaar in relatie gebracht. Bewust gekozen raamopeningen zorgen voor een boeiende lichtinval in de woning.

Het streven naar een budgetvriendelijke woning is doorgetrokken in het interieur van de woning. De combinatie van zichtbare predallen, polybeton en multiplex zorgen voor een warm en hedendaags interieur.
Doorgedreven detaillering, respect voor de schoonheid van “ruwbouwmaterialen” en de inventiviteit op driedimensionaal vlak maken van dit project een eerlijke stadswoning met enorme woonkwaliteit.

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Oost-Vlaanderen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2014 op 27 en 28 september 2014. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo