Architectuur

Inspiratieproject: Renovatie van een voormalig notarishuis

Inspiratieproject: Renovatie van een voormalig notarishuis
In Tienen ligt de inspiratiewoning van Mijn Huis Mijn Architect 2014 voor de provincie Vlaams-Brabant. Dit notarishuis in het stadscentrum valt op door zijn charmante voorgevel, en zijn imposant volume. De renovatie levert twee entiteiten op. Het gelijkvloers bevat een kantoorwoonst met stadstuin. De duplexwoonst heeft een dakterras dat uitkijkt over de stad.

Het bestaande volume werd met respect behandeld. Binnen werd creatief omgegaan met de bouwtechnische gegevens. De constructieve elementen die werden behouden, kregen een plaats in de herinrichting. Bestaande knelpunten werden omgebogen naar zinnenprikkelende belevingen.

Door het nachtgedeelte van de duplexwoonst op de eerste verdieping te plaatsen, en de leefruimte boven, kan het geheel zonder ingreep omgevormd worden tot één ruime gezinswoning.

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Vlaams-Brabant tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2014 op 27 en 28 september 2014. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.

Ook interessant