Inspecteer de koelkastvoorraad onderweg

31 juli 2017 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Inspecteer de koelkastvoorraad onderweg
Siemens iQ700
Genoeg drinken, eieren en melk voor het weekend? Met de iQ700 dubbeldeurs koel-vriescombinatie van Siemens controleer je altijd en overal of er nog boodschappen gedaan moeten worden. De connected koelkast neemt elke keer dat de koelkastdeur wordt gesloten twee foto’s: één van de binnenkant van de koelkast en één van de binnenkant van de deur. Met behulp van de Home Connect app worden deze doorgestuurd naar de smartphone of tablet. In combinatie met een receptenverzameling die geïntegreerd is in de app, beschikt degene die moet koken over alles wat hij nodig heeft om onderweg een menu samen te stellen en een boodschappenlijstje te maken. Het apparaat vormt een naadloos onderdeel van de dagelijkse routine.

Slimme app

De elegante dubbeldeurs-combinatie met zwarte glazen deuren is dankzij zijn connectivity ideaal voor iedereen die graag last-minute beslissingen neemt – maar wel alles onder controle wil houden. De connectiviteit biedt meer voordelen dan alleen de voorraad altijd kunnen bekijken: de gebruiker ontvangt een bericht in de Home Connect app als de temperatuur in het apparaat sterk stijgt – bijvoorbeeld omdat de deur van het vriezergedeelte niet goed gesloten is. Speciale opties, zoals de vakantie- of sabbatmodus, kunnen ook onderweg worden in- of uitgeschakeld.

Digitale controle van alle bewaarzones

De designcombinatie is ook handig en biedt nuttige tips voor mensen die niet zo vaak boodschappen doen, maar producten uiteraard wel vers willen houden. Voedsel blijft langer dankzij de hyperFresh klimaatzones en het multiAirflow systeem voor optimale luchtcirculatie en gelijkmatige koeling overal in de koelkast. Rauwkost, groente en bepaalde fruitsoorten blijven bijna dubbel zo lang vers in de hyperFresh Plus-lade. Daar kan de vochtigheidsgraad namelijk hoger worden ingesteld met een schuifregelaar. In de tweede lade, de hyper Fresh ‘<>’ 0°C-zone, is de temperatuur lager dan in de rest van het koelgedeelte. Daar blijven vlees en vis tot twee keer zo lang vers. De Home Connect app en bewaargids vertellen gebruikers precies waar in de koelkast welke producten horen en wat de juiste temperatuur is. Home Connect biedt bovendien voedingsinformatie over de levensmiddelen in de koelkast. Zo wordt bewust eten wel heel gemakkelijk!

Inspecteer de koelkastvoorraad onderweg

NoFrost en superFreezing

Ook in het vriesgedeelte zijn de omstandigheden geoptimaliseerd. Met de automatische ijsblokjesmaker vallen de ijsblokjes geheel in Amerikaanse stijl direct uit de dispenser in het glas. Net als in het koelgedeelte bestaat ook de binnenkant van het vriesgedeelte uit in hoogte verstelbare glazen legplateaus en transparante laden. Samen met de anti-reflecterende led-verlichting zorgt dit voor overzicht en flexibiliteit tijdens het schoonmaken. Voor grote diepvriesproducten, zoals een lamsbout, is voldoende ruimte in de bigBox. Moet er ineens heel veel tegelijk ingevroren worden? Dan is er de superFreezing functie. Deze functie verhoogt tijdelijk het vermogen en zorgt zo dat alle nieuwe producten snel bevriezen, zonder kwaliteitsverlies. Als het koud genoeg is, schakelt de iQ700 automatisch weer terug naar de normale modus. Ontdooien is ook nooit meer nodig door de noFrost functie. Met deze functie voorkomt Siemens ijsvorming aan de binnenzijde van de koelkast en op levensmiddelen, waardoor dit vervelende klusje overbodig is geworden. Dat betekent meer tijd over voor leukere dingen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo