Dossier Batibouw

Siemens introduceert het inductionAir System tijdens Batibouw

  BE   19 januari 2017 Bron: Siemens
Siemens introduceert het inductionAir System tijdens Batibouw
Op Batibouw 2017 lanceert Siemens het inductionAir System – een 80 cm brede inductiekookplaat met een volledig geïntegreerd afzuigsysteem. Met de lancering van dit gecombineerde toestel speelt de Duitse fabrikant in op de nieuwste trend van ‘onzichtbare’ oplossingen voor open hedendaagse (keuken)architectuur. U vindt Siemens tijdens Batibouw 2017 in Paleis 11, stand 209.

Kenmerkend voor de hedendaagse architectuur zijn de lichte, open ruimtes die in elkaar overlopen. In een open keuken en leefruimte wordt de aanwezigheid van een eiland- of wanddampkap als storend ervaren, zo stelde Siemens vast. Daarop ontwikkelde de Duitse fabrikant het inductionAir System, een onzichtbare afzuigoplossing die volledig geïntegreerd zit in de 80 cm brede inductiekookplaat. Ook het dual lightSlider-bedieningspaneel blijft onzichtbaar tot wanneer je het toestel aanschakelt.

Naast de kookzone

Het afzuigsysteem dat beschikbaar is met een afvoer naar buiten of met gesloten kringloopwerking, bevindt zich in het midden van de inductiekookplaat tussen de kookzones waar de dampen gevormd worden. Via twee afzuigstroken worden de dampen en geuren van bij het ontstaan afgevoerd.

Siemens inductionAir System

De afvoer aan de bron en de maximale zuigkracht van 630 m³/u maken dat het geïntegreerde afzuigsysteem de vergelijking met een wand- of eilanddampkap met glans doorstaat.

Ideale zuigkracht

De climateControl Sensor meet continu de hoeveelheid damp en past de zuigkracht aan indien nodig. Het zorgt ervoor dat het afzuigsysteem steeds op de meest ideale stand functioneert en niet meer energie verbruikt dan nodig. De dampkap is uitgerust met negen standen en een intensiefstand die van pas komt bij hardnekkige dampen en geuren zoals bijvoorbeeld tijdens het frituren. Op de intensiefstand haalt de dampkap gedurende enkele minuten alles uit de kast op maximaal vermogen en schakelt nadien automatisch terug naar de vorige stand.

Opvangbak

Is er per ongeluk (kook)vocht terecht gekomen in de afzuigstroken van het geïntegreerde afzuigsysteem? Geen probleem! Het vocht wordt opgevangen in de daartoe bestemde opvangbak die je eenvoudig leegmaakt. Net als de roestvrijstalen vetfilters is de opvangbak vaatwasbestendig.

flexInduction

Aan weerzijden van het geïntegreerde afzuigsysteem bevinden zich twee inductiekookzones die je kan samenvoegen tot een XL-kookvlak waarop je met gemak een grote braadpan, een ovale vispan of een grillplaat kwijt kan. Het robuuste gietijzeren frame van het afzuigsysteem kan je tijdens het koken als pottendrager gebruiken.

Voor een extra vermogensstoot bovenop het maximale vermogen is elke inductiekookzone uitgerust met powerBoost.

flexMotion

Met ‘flexMotion’ schuif je potten en pannen naar een andere kookzone zonder het oorspronkelijke temperatuurniveau opnieuw te moeten instellen. De kookplaat herkent dat je de pot hebt verplaatst en vraagt of je het oorspronkelijke temperatuurniveau wenst te behouden.

powerMove Plus

De flexInduction kookzones zijn ingedeeld in drie zones met elk een verschillend vermogen. Met de functie ‘powerMove Plus’ bak je bijvoorbeeld vlees volgens de regels van de kunst. Op de eerste zone schroei je het vlees dicht. Vervolgens schuif je de pan naar het midden van de inductiekookzone om het vlees te bakken. Het vlees warmhouden doe je achteraan de inductiekookzone.

Siemens inductionAir System

fryingSensor Plus

Nooit meer aangebrande pannenkoeken of een verbrande omelet dankzij ‘fryingSensor Plus’. Deze functie zorgt voor een constante temperatuur en voorkomt zo dat vetstof of olie verhit wordt op ongezond hoge temperaturen of zelfs verbrandt.

cookingSensor Plus

Heb je ook zo’n hekel aan melk die overkookt? Met de cookingSensor Plus die de temperatuur bewaakt, behoren overkokende vloeistoffen of bereidingen voorgoed tot het verleden en hoef je de kookplaat niet meer voortdurend in de gaten te houden.

De aanbevolen verkoopprijs van het inductionAir System (referentie EX 875LX34E) bedraagt 3.999,99 euro, inclusief btw en recupel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo