Architectuur

Inschrijving Prix de Rome.nl 2006 Architectuur

De Prix de Rome is een Nederlandse ‘staats’prijs voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar. Stimulering van de artistieke ontwikkeling, in een internationale context staat centraal; het signaleren van trends gaat hand in hand met het traceren van talenten.

Vanaf 2005 is de Prix de Rome vernieuwd. Prix de Rome.nl Beeldende Kunst is eenmaal per twee jaar. Prix de Rome.nl Architectuur is eenmaal per vier jaar. In 2006 is het de beurt aan Prix de Rome.nl Architectuur. Hieraan kunnen zowel architecten, stedebouwkundigen als landschapsarchitecten deelnemen.

Inschrijving

Inschrijving voor architecten, stedebouwkundigen en landschapsarchitecten is mogelijk van 7 november tot 21 november 2005. Deelnemers zijn niet ouder dan 35 jaar (geboren op of na 1 januari 1970) en wonen vanaf 1 januari 2004 onafgebroken in Nederland. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een diploma TU Bouwkunde, Academie van Bouwkunst, LU Landschapsarchitectuur, Stedenbouw. Bij beoordeling van buitenlandse diploma's wordt gebruik gemaakt van de criteria van Stichting Bureau Architectenregister (SBA). Wie niet de gevraagde diploma’s bezit moet kunnen aantonen dat haar/zijn ontwikkelingsniveau daaraan gelijkwaardig is; dit is ter beoordeling van de jury waarbij de criteria van Stichting Bureau Architectenregister (SBA) als leidraad dienen. Inschrijfformulier en reglementen zijn beschikbaar vanaf 7 november 2005 via www.prixderome.nl