Badkamers

Tips om een sauna in een huis te laten bouwen

Tips om een sauna in een huis te laten bouwen
Steeds meer mensen zijn erachter gekomen hoe waardevol een privé sauna is. Er zitten immers veel gezondheidsvoordelen aan het hebben van een sauna. Daardoor is er meer vraag naar huizen die een sauna hebben. Heb jij klanten die dit ook willen hebben voor hun (nieuwe) woning? Lees dit artikel door om er zeker van te zijn dat alles goed is geregeld.

Adviseer mensen om een sauna op maat te nemen

De eerste tip die we je mee willen geven is om mensen te adviseren om een sauna op maat te nemen. Elke woning is namelijk anders, waardoor het een flinke uitdaging kan zijn om een prefab sauna te vinden die perfect past. Daarnaast is het een voordeel dat sauna's op maat ook allerlei extra functies kunnen hebben voor de consument. Leg dus duidelijk uit wat het verschil is tussen deze 2 type sauna's zodat men de juiste keuze maakt.

Zorg voor de juiste de locatie

Ten tweede is het zaak om de juiste locatie uit te zoeken voor de sauna. Vanzelfsprekend heeft de klant hier inspraak op, maar niet elke locatie van een woning is geschikt voor een sauna. Zo moet er genoeg strategisch bereik zijn van onder andere elektriciteitskabel en waterleidingen. Daarnaast is het slim om een centraal punt in een woning uit te zoeken voor een sauna. Hierdoor is het eenvoudiger om deze ruimte genoeg te isoleren zodat de warmte niet snel ontsnapt.

Plan de ventilatie goed in

Verder is het aan te raden om de ventilatie goed in te plannen. Zonder kwalitatieve ventilatie zal het namelijk een stuk lastiger worden om een sauna te bouwen die aan de eisen van je klanten voldoet. Maar welke ventilatie werkt het beste voor een sauna? Denk dan aan een ventilatierooster in de muur, of een afzuigsysteem dat direct naar buiten leidt.

Denk aan isolatie

Tevens is het slim om over de isolatie na te denken. Een sauna werkt alleen goed als het zo in elkaar zit dat de hitte niet zomaar deze ruimte verlaat. Daarom dien je ervoor te zorgen dat de sauna zo goed mogelijk geïsoleerd is. Denk dan aan speciale soorten isolatie zoals glaswol of steenwol. Waar je verder nog aan moet denken? De kwaliteit van de gebruikte materialen. Kies voor hoogwaardige en duurzame materialen die goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en vochtigheid.

Installeer veiligheidsvoorzieningen

Tot slot is het noodzaak om veiligheidsvoorzieningen te installeren. Sauna's zijn over het algemeen hartstikke veilig, maar hiervoor heb je dus wel een aantal veiligheidsmaatregelen nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan brandblussers en rookmelders. Hiermee weet men zeker dat ze op tijd een ruimte verlaten wanneer er te veel rook of monoxyde vrijkomt. Daarnaast is bij het geval van een brand ook hiermee snel alles uitgeblust.

Ook interessant