Architectuur

Infoavonden: Nieuwe ontwikkelingen speciale betonsoorten

NAV, de Vlaamse architectenorganisatie organiseert samen met WTCB, Belgische BetonGroepering, Febelcem, FSBP en FEBE de infoavond ‘Nieuwe ontwikkelingen binnen speciale betonsoorten’. Bijzondere aandachtspunten hierbij zijn de nieuwe betonnorm NBN EN206-1 en NBN B 15-001. De infosessie vindt plaats op 4 locaties: Gent (16/04), Wijnegem (17/04), Kortrijk (23/04), Heusden-Zolder (24/04).

Beton vormt een elementair onderdeel van de meeste bouwwerken. De bouwstof heeft verschillende functies, onder andere een ethisch aspect. Belangrijk is de eindeloze diversificatie die mogelijk is naargelang het project. Kleur, afwerking, gewicht, porositeit zijn parameters die aangepast kunnen worden aan de situatie. Hierin speelt de voorschrijver een belangrijke rol. Om deze hierin een wegwijs te bieden, zorgen de bovenvermelde organisatoren voor toelichtingen door specialisten in hun vakgebied. Onder andere op de volgende vragen wordt een antwoord gegeven: hoe moet men voorschrijven, wat zijn de toepassingen van zichtbeton, architectonisch beton,…

Sprekers op deze avonden zijn ondermeer ir.arch. Jef Apers (FEBELCEM), ir. L. Christiaens (FSBP), Jef Marinus (FEBE), ir. Niki Cauberg (WTCB) en architecten Guy Mouton, Annekatrien Verdickt en Damien Van Oost. De seminaries starten telkens om 19uur en eindigen op 21uur met een verzorgde receptie. Tijdens de receptie kan men ook kennismaken met een tiental leveranciers van speciale beton/cement soorten.

Alle inlichtingen en inschrijvingsmogelijkheden kan men terugvinden op de website van NAV: www.nav.be bij de activiteitenkalender (bovenaan de homepage)