Algemeen

I2C awards 2011 uitgereikt

In Mechelen werden op de slotdag van Expo 60+, een tweejaarlijkse vakbeurs voor professionals uit de zorgsector, voor de vierde maal de I2C-zorginnovatieawards uitgereikt. ‘I2C’ staat voor ‘Innovation to Care’ en mikt op concepten en toepassingen die de leefbaarheid, het comfort of de duurzaamheid van zorginstellingen gevoelig kunnen verbeteren. De meest interessante onder hen werden bekroond met één van de zes uit te delen onderscheidingen, die onderverdeeld zijn in drie categorieën: I2C Concept, I2C Tools en I2C Industry. Hieronder vindt u een overzicht van alle winnaars.

Laureaten

I2C Concept
Publieksprijs: Prinses Elisabeth-kinderziekenhuis in Gent van AR-TE/STABO en djga
Prijs van de vakjury: woonzorgcentrum De Zilverberg in Roeselare van architectenbureaus Bossuyt, De Vriendt en Vaneeckhout

I2C Tools
Publieksprijs: wasbrug voor rolstoelen van woonzorgcentrum Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg
Prijs van de vakjury: geïntegreerde informatie- en fototelevisie van woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge

I2C Industry
Publieksprijs: modulaire deurdranger van The Belgian
Prijs van de vakjury: intelligente matras van Bekaert Textiles

I2C-wedstrijd

De I2C-wedstrijd is een initiatief van beursorganisator Probis in samenwerking met Redactiebureau Palindroom, de Bond Vlaamse Architecten en ORI, de federatie van Raadgevende Ingenieurs. Waar men in de categorie ‘I2C Concept’ zoekt naar een inspirerend totaalontwerp voor een zorginstelling, komen in I2C Tools en I2C Industry respectievelijk hulpmiddelen die het comfort van de uiteindelijke gebruikers (bewoners, bezoekers, personeel) verhogen en innovaties vanuit de bedrijfssector aan bod. Per categorie wordt er steeds zowel een professionele als een publieksprijs uitgereikt. In deze vierde editie van de I2C-Challenge werden er (online en ter plaatse) maar liefst 3561 publieksstemmen uitgebracht op de projecten die de uiteindelijke shortlist haalden.

Ook interessant


Build for Life