Binnenafwerking

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren
Het Duitse Hörmann is al jaren alom bekend in de bouwwereld omwille van zijn (garage)poorten en voordeuren, zowel voor de industrie als particulieren. Het bedrijf groeide dankzij haar onfeilbare kwaliteitsbelofte uit tot één van de grootste aanbieders in Europa. Een tijdje geleden kon Hörmann haar vast assortiment verder uitbreiden door zich te specialiseren in houten binnendeuren. Belangrijke waarden die Hörmann daarbij zeker in het achterhoofd houdt? Kwaliteit, design en duurzaamheid. Drie belangrijke pijlers waar de onderneming zich dagelijks in vastbijt en dat met de uitbreiding van haar assortiment in binnendeuren ook nauwgezet blijft doen.

Kwaliteit met Duradecor-afwerking

Het USP van deze houten binnendeuren? Dat is zonder twijfel de Duradecor-afwerking, die veel kwalitatiever is dan bijvoorbeeld de CPL-oppervlakken (Continuous Pressed Laminate). Duradecor heeft heel wat voordelen, waaronder de stevigheid. Omwille van een uniek productieproces is het Duradecor-oppervlak bijna even robuust als een keukenwerkblad, én deze deuren zijn ook hittebestendig. Duradecor is 48% stoot- en slijtvaster in vergelijking met CPL-oppervlakken. Ook niet onbelangrijk: het oppervlak is ongevoelig voor de inwerking van huishoudelijke producten. Ideaal voor drukke huishoudens of woningen waar bijvoorbeeld huisdieren vertoeven.

Tot slot worden deze deuren afgewerkt met een 4Protect-randbescherming. Deze afwerking creëert een hoek met een perfecte overgang zonder voegen. Bewoners mogen zich aan een strak deuraanzicht verwachten met een optimale slag- en slijtvastheid. De hoeken van de Hörmann-deuren blijven er jarenlang feilloos uitzien en zijn optimaal beschermd bij dagelijks en intensief gebruik.

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren

Strak minimalistisch design

Een strakke binnendeur doet de ruimte in zijn geheel opleven en er mag dan ook geen enkel detail over het hoofd worden gezien. Het grootste deel van de klinken, rozetten en scharnieren voor de binnendeuren is beschikbaar in de Planar-variant. Met deze variant ligt het rozet volledig ingewerkt en verzonken in het deurblad, wat een strakke look geeft aan de houten binnendeuren. Maar er is meer… Liefhebbers van een minimalistische look kunnen bijvoorbeeld opteren om het sleutelgat volledig weg te laten of voor verdoken scharnieren gaan. Deze details dragen bij tot een moderne designlook van de binnendeuren en bij uitbreiding van de volledige woning.

Omwille van de kwaliteit en robuuste constructie behouden deze binnendeuren ook hun eigentijdse uitstraling. Gehavende deurkaders of deurbladen waar de verf af schilfert, is niet meer van deze tijd. Hörmann werkt daarom enkel met hoogwaardige en gelakte deuren die in Duitsland vervaardigd worden.

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren

Duurzaamheid als belangrijke derde pijler

Duurzaamheid is, naast kwaliteit en design, een belangrijke waarde voor het Duitse Hörmann. Omwille van hun inspanningen op het vlak van duurzaamheid kregen alle Hörmann-binnendeuren een klimaatneutraal label van ClimatePartner.

Het bedrijf specialiseerde zich de afgelopen jaren in een duurzame en verantwoorde aanschaf van materiaal én het beperken van hun uitstoot. Voor het hout van de binnendeuren hechten zij veel waarde aan de aankoop van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het bedrijf ziet erop toe dat er steeds in voldoende mate hout beschikbaar is voor de volgende generaties en laat indien nodig nieuwe bossen aanleggen.

Hörmann zorgt ervoor dat ook de interne processen zoveel mogelijk stroomneutraal gebeuren. In het Duitse hoofdkantoor bijvoorbeeld wordt er enkel met ecologische stroom en herbruikbare materialen gewerkt. Op deze manier slagen zij erin om jaarlijks meer dan 40.000 ton CO2 te besparen. Voor de productie van de houten binnendeuren compenseert het bedrijf de uitstoot door duurzame projecten met ClimatePartner aan te gaan en ondersteunt het interessante windenergie- en bebossingsprojecten.

Ook interessant