Verwarming & Sanitair

Hoe voorkomt u een defecte cv-ketel?

Een verwarmingsketel gebruikt u logischerwijs voornamelijk in de wintermaanden. Op momenten dat het koud is dan is een verwarming immers onmisbaar. Een probleem dat geregeld ontstaat in de koudere maanden van het jaar is dat de cv-ketel defect gaat. In de meeste gevallen had een defect voorkomen kunnen worden indien u de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen had. In dit artikel helpen wij u een handje op weg zodat u ten alle tijden kunt genieten van een optimaal verwamde woonruimte.

Hoe ontstaat het probleem?

De meest voorkomende problemen aan een centrale verwarming zijn een defect of storing aan de warmtepomp, een filter- of branderstoring. Dergelijke problemen zijn te herkennen doordat de verwarming niet meer verwarmd, de waterdruk te laag is of rare geluiden ontstaan. Indien u hiermee te maken heeft dan kunt u niets anders dan een monteur inschakelen die het probleem komt verhelpen. Ieder onderdeel van een CV heeft een bepaalde levensduur, net zoals bij en auto het geval is. Hoe voorkomt u een defecte cv-ketel?Ieder jaar dient de auto onderhouden te worden om alles opnieuw af te stellen en eventueel onderdelen te vervangen. Dit is zelfs bij wet verplicht (APK). Indien u de auto niet onderhoud dan gaat deze op den duur gebreken vertonen. Bij een CV-ketel werkt het eigenlijk hetzelfde. Indien u het apparaat en de onderdelen niet controleert dan kan het zijn dat niet alle onderdelen even betrouwbaar meer zijn. De kans op defecten en storingen is dan een stuk groter. Bovendien biedt de verwarmingsketel een lager rendement, door deze opnieuw af te stellen zal een hoger rendement behaald worden

Hoe voorkom ik problemen?

Nu we in kaart hebben gebracht waarom er zich problemen voordoen is het tijd om te kijken naar de mogelijkheden om de kans hierop tot een minimum te verkleinen. Door uw CV-ketel periodiek te onderhouden profiteert u van meerdere voordelen. Ten eerste betaalt u meestal geen voorrijkosten voor onderhoud en is het materiaal inbegrepen indien deze vervangen dient te worden. Uit onderzoek blijkt bovendien dat de kans een kapotte CV-ketel met 78% wordt verkleind. Door uw verwarming te geregel onderhouden voorkomt u dus dat uw verwarmingsketel kapot gaat.

Ook interessant