Verwarming & Sanitair

auroCOMPACT: verwarmingsketel met ingebouwde zonneboiler

Vaillant lanceert haar vernieuwde condensatiegasketels voor: de eco- en de auroCOMPACT. De auroCOMPACT is een verwarmingsketel met ingebouwde zonneboiler die nog milieuvriendelijker en zuiniger is en nog meer premievoordeel oplevert. De auroCOMPACT voldoet volledig aan de verstrengde EPB (EnergiePrestatie en Binnenklimaat)-eisen en bovendien kom je in aanmerking voor een interessante premie bij de installatie ervan.

De ecoCOMPACT: comfort in een compacte verpakking

De ecoCOMPACT is een condensatiegasketel met ingebouwde warmwaterboiler. Het model kreeg niet alleen een nieuw design met compactere afmetingen en een nieuw bedieningspaneel, maar werd ook technisch geoptimaliseerd. Voor de nieuwe generatie ecoCOMPACT werd gekozen voor een klassieke warmwaterboiler met spiraal van 150 liter. Alle benodigde accessoires zitten in de ketel ingebouwd, waardoor je niet alleen ruimte bespaart in je huis, maar ook tijd bij het installeren.

Tot slot werd het elektriciteitsverbruik van deze ketel volledig geoptimaliseerd dankzij minder energieopslorpende elektronica en een hoogrendementscirculatiepomp.
De ecoCOMPACT is beschikbaar in drie vermogens: 20, 25 en 30 kW.

Nieuw: de auroCOMPACT, een condensatiegasketel met ingebouwde zonneboiler

De auroCOMPACT heeft dezelfde eigenschappen als de ecoCOMPACT, maar werkt voor de warmwaterproductie eerst op zonne-energie, en is daardoor nog zuiniger en milieuvriendelijker.

Deze ketel is verkrijgbaar met een vermogen van 20 of 30 kW en bevat een zonneboiler met een capaciteit van 190 liter.

De auroCOMPACT: de ideale ketel bij renovatie of nieuwbouw

De auroCOMPACT is de perfecte oplossing bij renovatie dankzij de premie die men ontvangt voor de plaatsing van een zonneboiler (zie beneden), maar ook bij een nieuwbouw, waar er sinds 1 januari 2014 volgens de EPB (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) eisen een minimum aandeel hernieuwbare energie gevraagd wordt in Vlaanderen. Je kan meer informatie vinden over de vernieuwde EPB-eisen op www.energiesparen.be

De auroCOMPACT VSC D condensatiegasketel met ingebouwde zonneboiler is de perfecte oplossing om het minimumaandeel hernieuwbare energie te halen. De auroCOMPACT VSC D zorgt eveneens voor een vermindering van het E-peil.

Premie voor het plaatsen van een zonneboiler:

In het Vlaamse Gewest voorziet de netbeheerder een premie van 550 euro per m² voor bestaande woningen en nieuwbouw met een bouwaanvraag tot 31/12/2013.

De hoogte van de premie bedraagt maximaal 2750 euro en maximaal 50% van de totaalfactuur.

Voor meer informatie over de premies, kan je je wenden tot je installateur of tot de gespecialiseerde website op www.energiesparen.be

Ook interessant