Terras en oprit

Hoe verwijder je groene aanslag van je terras?

Hoe verwijder je groene aanslag van je terras?
De ergste stormen zijn geluwd dus het is tijd om de tuin te inspecteren. Er zal misschien wat stormschade in de tuin te ontdekken zijn, maar vooral veel nieuw ontluikend groen. En over groen gesproken… mos en algen hebben weinig last van het natuurgeweld en gedijen juist goed op een vochtige tegel! Tijd dus om het terras eens grondig schoon te maken, maar hoe verwijder je groene aanslag van je terras?

Weet wat je gebruikt

Er bestaan heel wat huis- en tuinmiddeltjes om de problemen met mos- en algengroei aan te pakken, maar wees hier voorzichtig mee. Witte azijn of bleekwater lossen niet alleen de algen op, maar kunnen lelijke vlekken achter laten. Ook is met name die laatste niet erg bevorderlijk voor de zich net ontluikende planten in je borders.

Bij tuincentra en bouwmarkten zijn ook diverse producten tegen groene aanslag te verkrijgen. Deze zijn over het algemeen niet schadelijke voor planten en kunnen veilig op je natuurstenen tuintegels worden toegepast. Test het product voor de zekerheid op een plekje uit het zicht om te zien of er geen verkleuringen of andere schade optreedt.

Hoe verwijder je groene aanslag van je terras?

Nibo Stone natuursteen Strip

Ook kun je de terrastegels reinigen met Nibo Stone natuursteen Strip. Dit is een middel dat speciaal is ontwikkeld voor de snelle en grondige verwijdering van oud en hardnekkig vuil en is veilig te gebruiken op iedere soort natuursteen terrastegels. Je kunt het middel verdund of onverdund aanbrengen, al naar gelang de vervuiling van je tuintegels. Laat het middel goed inweken, maar laat het niet opdrogen. Je kunt dit dus het beste doen bij bewolkt en droog weer. Daarna schrob je de terrastegels en spoel je deze goed na met schoon water. Anders verdeel je immers gewoon het vuil weer over de tegels. Een fles van 1 liter is voldoende voor ongeveer 15m2.

Hoe verwijder je groene aanslag van je terras?

Hoge druk is geen goed idee

Wees ook voorzichtig met een hogedrukreiniger. Een te krachtige straal beschadigt niet alleen je voegen, maar maken ook de poriën van de tuintegels groter en ruwer. Daardoor krijgen vuil, mos en algen juist een nog beter hechtingsoppervlak. Alleen de echt harde natuursteensoorten zoals een kwartszandsteen of een kwartsiet kunnen de straal van de hogedrukreiniger prima verdragen. Zet ook dan de hogedrukstraal niet op de meest krachtige stand.

Ook interessant