Woonleningen

Hoe regel je de financiering van een uitbouw?

Veel mensen zijn tevreden over hun huis, maar hebben altijd nog de wens om hun huis verder uit te breiden. Een gezellige veranda waar je samen met je geliefde naar de zonsondergang kan kijken. Voor veel mensen blijft het vaak bij dromen en worden de plannen voor een nieuwe serre of veranda nooit doorgezet. Een belangrijke spelbreker bij deze keuze is vaak geld. Mensen leven in de veronderstelling dat ze een uitbouw niet kunnen betalen. Ook wanneer je het geld niet op je spaarrekening hebt staan en al een hypotheek hebt op je woning is het heel goed mogelijk dat je een uitbouw toch kunt financieren. Mensen zijn zich meestal niet bewust van de mogelijkheden die er zijn.

Vraag je bank naar de mogelijkheden

Door de economische crisis stellen banken strengere eisen aan consumenten die een lening aanvragen. Hierbij is echter niet gezegd dat banken geen mogelijkheden meer bieden. Financieren is namelijk één van de basisbehoeften van een bank en daarom zullen ze altijd open staan voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook wanneer je al een lopende hypotheek hebt is het heel goed mogelijk dat er toch ruimte wordt gevonden voor het financieren van de serre of veranda van je dromen. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de overwaarde van je woning. Als je woning meer waard is dan de lopende hypotheek, zijn banken snel geneigd om je tegemoet te komen voor wat betreft de financiering. Op deze wijze hebben de banken middels je woning als onderpand namelijk de garantie dat ze altijd hun geld terug kunnen krijgen.

Wees je bewust van de extra lasten

Met een uitbouw verhoog je in nagenoeg alle gevallen de waarde van je woning. Dit is erg interessant voor het moment dat je de woning wilt verkopen. Wanneer je echter in het huis blijft wonen en de uitbouw meefinanciert zal er rekening mee moeten houden dat je extra woonlasten zult moeten betalen. Voor jezelf is het dus van groot belang dat je een begroting maakt of je deze lasten ook daadwerkelijk kunt dragen. De bank zal je hierbij helpen en samen met jou enkele scenario's doornemen. Het is namelijk in ieders belang dat de kosten ook daadwerkelijk kunnen worden voldaan. Wanneer het een te grote aanslag is op je inkomen en de rest van je huishouden zullen de banken vanuit hun zorgplicht geen financiering verstrekken.

Laat je daarom goed informeren en ontdek de mogelijkheden en onmogelijkheden. Op deze manier kan je droom van die prachtige uitbouw weer een stapje dichterbij komen. Er zijn in ieder geval volop mogelijkheden, waarbij een geschikte financiering absoluut mogelijk is. Maar laat je hierbij nooit verblinden door je doel en blijf altijd realistisch.

Ook interessant