Duurzaam Bouwen

Hoe kun je je smart home aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren?

Hoe kun je je smart home aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren?
Een smart home is een huis dat is voorzien van allerlei slimme apparaten. Deze apparaten zijn allemaal met elkaar verbonden via een internetverbinding. Dat kunnen bedrade verbinding zijn, maar meestal gaat het bij een smart home om draadloze verbindingen. Een smart home heeft een aantal mooie voordelen. Zo brengt het ten eerste het nodige gebruiksgemak met zich mee. Via je smartphone kun je namelijk al je apparaten bedienen zonder ze aan te raken en zelfs zonder thuis te zijn. Daarnaast is een smart home doorgaans ook beter beveiligd dan andere huizen. Veel smart homes beschikken namelijk over beveiligingsapparatuur als camera’s en bewegingsdetectoren. Ook deze apparaten kun je op afstand volgen en zelfs een melding naar je smartphone laten sturen bij ongewenste activiteit in je huis. Alhoewel een smart home genoeg voordelen heeft, werkt het vaak pas echt prettig zodra het is aangepast aan je specifieke behoeften en voorkeuren. In dit artikel geven we je twee artikelen die je daarbij helpen.

De slimme radiatorknop

Ten eerste raden we je de slimme radiatorknop aan. Hiermee kun je per radiator op afstand de temperatuur bedienen. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo kun je je huis al opwarmen voordat je thuis komt. Het is namelijk zeer prettig om thuis te komen in een warm huis. Daarnaast kun je met een slimme radiatorknop de nodige energie besparen. Je kunt er namelijk voor kiezen om de ene ruimte wel te verwarmen en de andere niet. Wanneer iedereen in de woonkamer zit, hoef je dus eigenlijk alleen die ruimte te verwarmen. De overige radiatoren kunnen dan koud blijven waardoor je veel energie bespaart.

De slimme stekker

Ook de slimme stekker is een geweldig product voor een smart home die je op jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften kunt aanpassen. Met een slimme stekker kun je namelijk al jouw elektrische apparaten op afstand bedienen met je smartphone. Zo kun je energieverslindende apparaten eerder herkennen en makkelijk uitschakelen, de waterkoker alvast aanzetten als je bijna thuis bent en thuiskomen in een verlicht huis.

De slimme apparaten waarmee een smart home voorzien is, brengen veel gebruiksgemak en veiligheid met zich mee. Een smart home is echter pas echt prettig wanneer je het kan aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. De slimme radiatorknop en stekker gaan je daar zeker bij helpen. Hiermee kun je al je radiatoren en elektrische apparaten namelijk op afstand bedienen.

Ook interessant