Domotica

Het hele huis bedienen met één schakelaar

Het hele huis bedienen met één schakelaar
Productie in eigen land, een aantrekkelijke prijs, tien jaar garantie, en een unieke schakelaar: redenen genoeg voor bouwers en verbouwers om een domoticasysteem van Velbus te overwegen.

Bouwers en verbouwers kunnen op de beurzen van het voorjaar kennismaken met de toegankelijke domotica-oplossingen van Velbus. Zowel op Batibouw als op bouw&reno zal Velbus aanwezig zijn met een stand. De Belgische fabrikant van domotica Velbus presenteert er zijn multifunctionele schakelaar die de bewoner toelaat om zijn hele huis aan te sturen met één druk op de knop.

Bovendien hebben de oplossingen van Velbus een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de (ver)bouwer een domoticasysteem heeft voor dezelfde prijs als een traditionele installatie.

Daarnaast goed om weten: de producten van Velbus worden in België ontwikkeld én geproduceerd. Wie kiest voor Velbus koopt dus lokaal, en verzekert zich zo van een lage ecologische voetafdruk. Daarbij komt dat er ook geen sprake is van vertragingen zoals die zich momenteel vaak voordoen bij leveringen uit verre landen.

Velbus - Het hele huis bedienen met één schakelaar

Domotica voor de prijs van een traditionele installatie

Het lijkt onmogelijk maar toch is het zo: de prijs van een Velbus-domoticasysteem is vergelijkbaar met die van een klassieke installatie.

Hoe kan dat? Doordat er geen dure centrale nodig is, bespaart de bouwer of verbouwer alvast op die aankoop. En ook op eventuele herstellingskosten achteraf, als die centrale defect zou raken.

De klant betaalt enkel de modules die hij wil. Daardoor heeft hij de kost van zijn domoticasysteem zelf volledig in de hand. Het systeem groeit eenvoudig mee met de gebruiker. Ideaal voor wie bij de start een beperkt budget heeft maar later wel graag wil uitbreiden. Bovendien is het zeer simpel om extra modules op een later moment toe te voegen, waardoor de gebruiker ook dan rompslomp en onnodige opstartkosten vermijdt.

Een Velbus-domoticasysteem zorgt bovendien voor een lagere energiefactuur, omdat alles veel slimmer gebruikt wordt. Bijvoorbeeld: het licht in de gang gaat automatisch uit, het licht op de oprit wordt niet meer vergeten, de verwarming wordt tijdig afgezet, verborgen verbruikers worden uitgeschakeld, …

Daarbij komt nog de tienjarige garantie op Velbus. Zo verzekert de klant zich van een duurzame oplossing, zonder onverwachte kosten.

Unieke multifunctionele schakelaar

De multifunctionele schakelaar van Velbus is een handig bedieningspaneel waarmee de bewoner met zijn domoticasysteem kan communiceren, en programma’s eenvoudig kan activeren en deactiveren.

Voorbeelden van dergelijke programma’s of functies zijn: de aan/uitknop, of een avondsfeer waarbij het licht gedimd wordt, een schemerlamp wordt aangestoken en de verwarming een graadje hoger gezet wordt.

Velbus - Het hele huis bedienen met één schakelaar
Daarnaast heeft de schakelaar een signaalfunctie. Zo kan de gebruiker geïnformeerd worden over gebeurtenissen in de woning. Bijvoorbeeld: als het alarm wordt geactiveerd, als er beweging is in de tuin, of het licht gaat aan in de kinderkamer.

Op het scherm van de schakelaar kan u ook informatie raadplegen, bijvoorbeeld of er nog licht brandt in een andere kamer, de werking en de opbrengst van de zonnepanelen… Bovendien bestaat de mogelijkheid om de schakelaar als thermostaat voor de hele woning te gebruiken.

Het domoticasysteem leeft mee op het ritme van de bewoner, dankzij de ingebouwde astronomische klok van de schakelaar. Daarmee kan een dag-, week- of jaarprogramma ingesteld worden, maar evengoed rekening gehouden worden met het tijdstip van zonsopgang en zonsondergang.

De speciale Edge Lit-versie is voorzien van volledig instelbare leds aan elke zijkant. Daardoor kan deze schakelaar ook zorgen voor sfeerverlichting, statusverlichting, nachtverlichting of een alarmfunctie.

De afwerking in matglanzend glas zorgt voor een stijlvolle uitstraling, in tegenstelling tot de plastic panelen van andere leveranciers. De witte of zwarte kleur van de schakelaar past in elk interieur.

Andere fabrikanten van domotica hebben dergelijke unieke bedieningsmodule niet in hun assortiment.

Velbus - Het hele huis bedienen met één schakelaar

Gemakkelijk te bedienen

Door de pandemie zijn we ons allemaal bewust geworden van het belang van een aangename thuisomgeving. Een domoticasysteem draagt daartoe zeker bij, op voorwaarde dat het simpel te bedienen is, en geen storingen geeft. Doordat Velbus een modulair systeem is, is het extreem betrouwbaar en eenvoudig.

Koop lokaal

Elektronica afkomstig uit eigen land: zoiets hoor je niet veel. Velbus ontwerpt én produceert alles in België, in de productiefaciliteit in Gavere.

Nu veel mensen zich hoe langer hoe meer bewust worden van de klimaatproblematiek, is lokaal kopen voor veel consumenten belangrijk geworden. De producten van Velbus tonen aan dat je hierin verder kan gaan dan alleen voor je groenten en fruit langsgaan bij de lokale boer.

Bovendien: wie Belgisch koopt, ontloopt ook de vele vertragingen die we momenteel op de wereldmarkt zien. Bouwers zijn helaas maar al te vaak het slachtoffer van deze stokkende logistiek. Nu kunnen ze zich dankzij Velbus alvast op vlak van elektriciteit en elektronica verzekeren van een vlotte installatie.

Ook interessant