Keukens

Hoe een keuze te maken voor je nieuwe keuken

Hoe een keuze te maken voor je nieuwe keuken
Ben je bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken omdat je een nieuw huis hebt gekocht of omdat je oude keuken aan vernieuwing toe is? Van de indeling tot stijl van je keuken en van handgrepen voor keukenkastjes tot apparatuur. Met alle keuzes die je tegenwoordig hebt, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het uitkiezen van een keuken hoeft niet moeilijk te zijn! Met de volgende tips kun jij met een koel hoofd jouw nieuwe keuken uitzoeken.

Bepaal een budget

Keukens kun je zo duur maken als dat je zelf wilt en daarom is het goed om voor jezelf een budget te bepalen, maar nóg belangrijker is om je hier ook echt aan te houden. Om je budget te kiezen moet je jezelf afvragen wat je kunt missen, maar vooral wat je zelf over hebt voor je nieuwe keuken. Door een budget in te stellen kun je teleurstellingen voorkomen en alleen kijken naar keukens in jouw prijsklasse. Daarnaast zorgt een budget er ook voor dat jouw keuzes al (iets) ingeperkt worden, voordat je op zoek gaat naar jouw droomkeuken. Houd wel in je achterhoofd dat keukens eenmaal een flinke investering vereisen, bijvoorbeeld een nieuw keukenblad plaatsen kan al flink wat kosten. Wil je zeker weten dat je niet over je budget heen gaat? Ga er dan iets onder zitten! Het kan altijd zijn dat er extra kosten bij je nieuwe keuken komen kijken waar je geen rekening mee had gehouden.

Bepaal de juiste indeling

Elke keuken is niet alleen persoonlijk wat betreft de stijl, maar ook wanneer we het hebben over de indeling. De ene persoon vindt lades onder het gasfornuis fijn en de ander weer niet. Gelukkig kun je bij het uitkiezen van een nieuwe keuken hier je voorkeuren in aangeven. Ga dus na in je huidige keuken wat je fijn vindt werken en wat je vooral niet fijn vindt. Waar heb je het liefst je pannen staan en waar kun je makkelijk je bestek kwijt? Vraag hierbij ook naar tips & tricks van vrienden of familie, wie weet hebben zij wel goede ideeën voor de indeling van jouw keuken!

Vraag om hulp

Het is helemaal niet gek dat je je overweldigd voelt met alle keuzes die komen kijken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Vraag vooral de mensen om je heen om hulp en vraag ook of je hun keuken eens aandachtig mag bekijken. In je omgeving kun je keukenbladen, kastjes, indelingen en stijlen bekijken die wat realistischer ogen dan een showroom. Daarnaast kun je ook altijd hulp inschakelen van een deskundige. Ga langs zo veel mogelijk keukenboeren om verschillende adviezen, opties en offertes naast elkaar te leggen. Ook online kun je veel inspiratie op doen door bijvoorbeeld op social media naar voorbeeldkeukens te zoeken. Probeer vooral ook te genieten van het gehele project en je voor te stellen hoe je straks heerlijk kunt koken en/of borrelen in je nieuwe keuken!

Ook interessant