Binnenafwerking

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur | 5 types deuren

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur | 5 types deuren
Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur je verdere woonstijl bepaalt, ontdek je met dit inspirerend lijstje van de actueel meest gangbare binnendeuren.
Een binnendeur legt in grote mate de sfeer van je woning en interieur vast. Het komt er dan ook op aan binnendeuren te kiezen die aansluiten bij je woonstijl. Omgekeerd, twijfel je nog welke sfeer je in je woning wil creëren dan heb je met dit lijstje een mooi startpunt.

Strak en modern

Hou je van design en een hedendaags strak interieur dan wil je die stijl ook doortrekken in je binnendeuren. Met een elegant lijnenspel en een hoogkwalitatieve afwerking bereik je een luxueuze deurlook die rust en evenwicht uitstraalt. Zelfs als je hierbij kiest voor een opvallende kleur. Strakke, moderne deuren zijn tijdloos en bieden een onmiskenbare meerwaarde voor je woonruimtes. En met een geraffineerde fineerafwerking of de rijkelijke pracht van echt hout geef je je kamers een exclusieve klasse.

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur, moderne deuren

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur

Glazen deuren

Het belang van voldoende daglicht in je woning kan niet overschat worden. Licht is niet alleen belangrijk voor het ruimtegevoel in je woning maar ook voor de sfeer in huis en vooral voor je gemoed en welbehagen. Met glazen deuren kan je kleinere woonoppervlaktes een ruim woongevoel geven en kan je je woning compartimenteren zonder kamers af te sluiten. Binnendeuren met diffuus glas kunnen privacy bieden en tegelijk het zonnetje in huis brengen. Met glazen deuren heb je oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je glas met hout combineren, met aluminium en staal of voor volledige glazen deuren of schuifdeuren kiezen.

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur, glazen deuren

Plafondhoge deuren

Met kamer- of plafondhoge deuren lijken je woonruimtes groter. Enkele of dubbele plafondhoge deuren bieden ook een grandeur die je woning die extra klasse geven. Je bereikt er een gevoel van openheid mee omdat je plafond dankzij kamerhoge deuren naadloos overgaat van de ene in de andere kamer. Kies je voor stompe deuren, d.w.z. deuren die geheel in het kozijn vallen, dan zorgt dit voor een strak en modern uiterlijk.

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur, plafondhoge deuren

Schuifdeuren

Komt een draaideur niet handig uit of heb je er niet de plaats voor, dan heb je met schuifdeuren de perfecte oplossing. Je kan schuifdeuren in of voor je wand laten schuiven. Met allerlei railsystemen. Je kan kiezen voor opvallende en decoratieve rails of een rail die onzichtbaar wordt gemonteerd. Dankzij schuifdeuren laat je je kamers in mekaar overvloeien en bereik je privacy op elk gewenst ogenblik. Met in de wand schuivende deuren beschik je over een zee van ruimte zonder hinder.

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur, schuifdeuren

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur

Klassieke grandeur

Deze deuren brengen met opliggende, geprofileerde stijlen een classicistische grandeur in huis die doet denken aan de burgerwoningen uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Het zijn pareltjes van vakmanschap, vervaardigd met massief hout. Deze deuren zijn uiterst karaktervol en een absolute eyecatcher in je interieur. Elk van deze deuren is een puur meesterwerk dat een exclusieve meerwaarde aan je woning geeft.

Hoe binnendeuren kiezen voor jouw interieur, klassieke deuren

Nordex staat voor meer dan 60 jaren vakmanschap in deuren. Ben je op zoek naar de perfecte binnendeuren voor jouw woning breng dan snel een bezoekje aan een Nordex showroom.