Hight-tech tuinieren met Netatmo’s Personal Weather Station

23 mei 2018 Bron: Netatmo
Hight-tech tuinieren met Netatmo’s Personal Weather Station
De perfecte tijd van het jaar om in de tuin te werken is eindelijk daar! Ook al betekent de lente dat tuinliefhebbers weer kunnen beginnen met planten, kan het weer in deze periode helaas ook erg onvoorspelbaar zijn. De ene dag regent het en de andere dag is het 26 graden met een heerlijk zonnetje. Voor tuinders is het cruciaal om te weten hoe je om moet gaan met dit soort wisselvalligheden om zo de tuin te kunnen onderhouden en beschermen. Netatmo zorgt ervoor dat je precies weet hoe de situatie is voor je planten, met de Netatmo Weather Station en de bijbehorende accessoires, de Rain Gauge en de Wind Gauge, die verschillende meteorologische data meten.

Of het nu regenachtig, zonnig of koud is, alle soorten weersomstandigheden hebben een invloed op een tuin en wat het nodig heeft aan verzorging. Hele hoge of lage temperaturen hebben een invloed op de kwaliteit, hoeveelheid, kleur en zelfs smaak van fruit. Goede kennis van het weer is dus essentieel bij het bijhouden van een tuin gedurende de wisselende seizoenen.

Waarom is de Netatmo Personal Weather Station essentieel voor tuinders?

De Personal Weather Station meet in real-time de buitentemperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk en stuurt je meldingen gebaseerd op jouw interesses en instellingen. Er wordt bijvoorbeeld een melding verstuurd wanneer de temperatuur richting 0°C gaat, zodat je weet wanneer je planten beschermd moeten worden tegen onverwachte vorst. Bovendien, door de mogelijkheid om de geschiedenis van data te bekijken, weet je waarom de bloemen dit jaar later bloeien dan normaal.


Aangepaste en nauwkeurige irrigatie voor een prachtige tuin

De juiste hoeveelheid water is essentieel voor de groei van planten. De Netatmo Rain Gauge houdt bij hoeveel regen er per uur en dag valt, waardoor je flink wat geld kan besparen door alleen te irrigeren wanneer dat nodig is. De Rain Gauge kan ook worden aangesloten op connected irrigatiesystemen, zodat de irrigatie automatisch stopt bij regenval.

Ken de sterkte van de wind en bescherm je planten

Wind kan schadelijk zijn voor elke tuin: het verlaagt de temperatuur, beschadigd gewassen en droogt de planten en bodem uit. Met de Netatmo Wind Gauge krijgen tuinders een waarschuwing bij sterke windkrachten, zodat ze hun tuin er op voor kunnen bereiden. Het apparaat geeft accurate informatie over de windsnelheid en richting, wat essentieel is om de tuin op de juiste manier te bewateren en om jonge planten te kunnen beschermen.

Netatmo heeft de Personal Weather Station gecreëerd zodat iedereen toegang heeft tot precieze, betrouwbare en locale weersinformatie. Dankzij de hoeveelheid en spreiding van Weather Stations over de hele wereld, heeft Netatmo het grootste netwerk om real-time weersinformatie bij te houden in meer dan 170 landen. De Weathermap is een gratis toegankelijke kaart waarin alle Weather Stations over de hele wereld terug te vinden zijn en data wordt gedeeld van de gebruikers die dit beschikbaar stellen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo