Nieuwe systematiek regenwaterbeheer: Duborain

8 mei 2018 Bron: Verstuur
Nieuwe systematiek regenwaterbeheer: Duborain
DYKA, de kunststof leidingproducent uit Overpelt, brengt met zijn Duborain systeem voor regenwaterbeheer overzicht in de regenwaterproblematiek. Door het proces in te delen in zes logische stappen maakt DYKA duidelijk dat afkoppelen niet gebeurt door middel van producten, maar met een compleet systeem. Daarbij treedt DYKA op als adviseur, integrator én leverancier.

Efficiënt regenwaterbeheer vergt een doordachte en geplande aanpak. Het is dan ook noodzakelijk rekening te houden met alle stappen van het traject dat regen op of naast een perceel aflegt. Om dit inzichtelijk te maken, deelt DYKA met Duborain het proces op in zes stappen:

 1. Regenwater opvangen
 2. Regenwater transporteren
 3. Regenwater filteren
 4. Regenwater gebruiken
 5. Regenwater bufferen en infiltreren
 6. Regenwater reguleren

“Voor elk van deze stappen biedt DYKA met zijn Duborain assortiment de nodige oplossingen. Dat gaat van lijnafwatering tot infiltratiekratten en de V-flow verticale infiltratieoplossing”, zegt Bram Vreys, regenwaterspecialist bij DYKA.

DYKA als integrator

DYKA positioneert zich zo als echte probleemoplosser op de regenwatermarkt. Dat is mogelijk omwille van verschillende redenen. Om te beginnen heeft DYKA gespecialiseerde kennis in huis. Daarnaast onderhoudt DYKA als integrator op verschillende niveaus met alle soorten partners contacten. Een ware gesprekspartner op elk niveau. Ook de uitstekende engineering & consultancy afdeling levert een bijdrage aan de oplossing voor elk regenwaterprobleem dat zich op de markt voor kan doen. Ten slotte is de volledigheid van het assortiment een enorme plus. De klant kan immers terecht bij een one-stop-shop.

Voor Bram Vreys is het voordeel voor de klant duidelijk: “We hebben voor elk probleem het juiste antwoord. De klant hoeft niet zelf op zoek te gaan, maar legt gewoon zijn probleem bij ons neer. Wij doen de rest.”

Infographic en regenwaterspecialisten

Om de oplossingen en de indeling daarvan te visualiseren, ontwikkelde DYKA een handige infographic. Daarnaast gaan zowel in België als Nederland regenwaterspecialisten op pad om bij klanten over hun regenwaterproblemen te gaan spreken. “Vaak is het zo dat onze klant maar één oplossing kent. Tijdens onze gesprekken merken we dan heel snel dat de klant dankzij ons advies allerlei nieuwe mogelijkheden ziet. Dat leidt niet alleen tot een efficiëntere, maar vaak ook tot een economischere oplossing”, besluit Bram Vreys.

Meer informatie op www.dyka.be/nl/regenwater

Lees ook:

Verstuur
 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Loxone
 • bouwinfo