Duurzaam Bouwen

Bespaar tot meer dan 50% op jouw waterverbruik en factuur

Bespaar tot meer dan 50% op jouw waterverbruik en factuur
Een regenwaterput is sinds kort verplicht. Je kan jouw waterput dan ook best gebruiken om er iets aan te verdienen! Met een speciale installatie kan je jouw opgevangen regenwater hergebruiken. Bijvoorbeeld om de toiletten door te spoelen, de tuin te besproeien of om te poetsen. Eenvoudig en milieuvriendelijk. En het allerbelangrijkste: je bespaart er jaarlijks een goeie 300 euro mee uit!

Regenweer op komst en dat is goed nieuws!

De herfst staat weer voor de deur en dat is goed nieuws voor mensen met een regenwaterinstallatie. Wanneer België opnieuw wordt geteisterd door de vele regens, kan een installatie het regenwater omvormen tot gratis water voor de woning. Water dat kan gebruikt worden voor alles behalve voor het klaar maken van voeding en voor persoonlijke hygiëne. Gebruik het gratis water om de wc’s door te spoelen, de planten water te geven, de auto te poetsen en om de woning te kuisen. Met een goed uitgebalanceerde installatie kan je zelfs water gebruiken voor de wasmachine. Doordat er geen of weinig kalk in het water zit, hebben jouw kleren geen last van de doffe schijn van hard water. Heb je al een regewaterput en wil je jouw geld terugverdienen? Dan is een regenwaterintstallatie iets voor jou! Vraag hieronder alvast jouw gratis offerte:


Voordelen

Het grootste voordeel is waarschijnlijk de jaarlijkse uitsparing op jouw waterfactuur. Gemiddeld verbruiken we dagelijks 130 liter water per persoon. Hiervan kunnen we het grootste stuk kraantjeswater vervangen door gerecupereerd regenwater. En dat water kan je gratis krijgen via jouw regenwaterput. Dit helpt je om snel en efficient te besparen.
Daarnaast heeft een installatie nog tal van andere voordelen:

Zacht water
Regenwater bevat weinig kalk en is veel zachter dan kraantjeswater. Je krijgt dan ook geen kalkaanslag en jouw wasmachine gaat veel langer mee!
Bespaar op jouw waterverbruik en factuur
Bespaar op wasproducten
Het zachte water van jouw regenput bindt beter met allerhande kuis- en wasproducten. Je moet minder product gebruiken voor hetzelfde resultaat. Een extra besparing!
Bespaar op jouw waterverbruik en factuur
Milieuvriendelijk
Door geen kraantjeswater te gebruiken, gebruik je jouw eigen water. Je tapt niet in de schaarse grondwaterreserves en zorgt voor een ecologisch evenwicht!
Bespaar op jouw waterverbruik en factuur
Mineralen
Regenwater is rijk aan mineralen en is uitermate geschikt voor de groei van jouw planten.
Bespaar op jouw waterverbruik en factuur


Keuring en premie

Om de regenwaterinstallatie te mogen gebruiken, moet ze eerst gekeurd worden door een erkende keurder. Het is dus best om de installatie professioneel te laten opzetten.
Veel steden en gemeenten geven een premie aan hun burgers bij het opzetten van een regenwaterrecuperatiesysteem. Hiervoor kan je terecht bij de milieudienst of de technische dienst van jouw gemeente of stad.
Voor meer informatie over de professionele installatie, kan je hieronder gratis meer informatie opvragen.


Als je al in het bezit bent van een regenwaterput, wat sinds 2014 verplicht is, kan je maar beter dat gratis water aan het werk zetten! Je bespaart op jouw energiefactuur en kan zeer gemakkelijk tot meer dan 50% van jouw waterverbruik indijken. Sommige gezinnen slagen er zelfs in om ongeveer 90% van hun waterverbruik via de regenwaterinstallatie gratis te regelen. Maak ook de slimme zet en bespaar nu op jouw waterverbruik!