Verwarming & Sanitair

Verdien geld door het recupereren van regenwater

Wist u dat in Vlaanderen 199 dagen per jaar regent? Regenwater -of hemelwater ook genoemd- is gratis en omdat het zoveel regent in België kunnen we er voortdurend gebruik van maken. Toch gebruiken de dag van vandaag nog te veel mensen leidingwater voor hun dagdagelijkse klusjes waarvoor ze net zo goed gratis regenwater kunnen gebruiken.
Heb je een regenput en wil je geld verdienen met je regenwater, klik hier.

Hoogoplopende leidingwaterfactuur

De Vlaming betaalt teveel voor leidingwater, maar dit is gemakkelijk op te lossen. Je kan maar liefst tot 95% besparen op je waterfactuur. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor we gefilterd regenwater kunnen gebruiken zoals:
  • Het doorspoelen van het toilet
  • De besproeiing in de tuin
  • Het dweilen en poetsen van de vloer, terras,...
  • het draaien van de wasmachine
  • Wasbeurt van de auto

Verdien geld door het recupereren van regenwater

Klinkt logisch niet? Enkel voor onze persoonlijke hygiëne en als drinkwater wordt nog leidingwater gebruikt, een veel groter aandeel van ons watergebruik bestaat uit die andere doeleinden waarvoor we gebruik kunnen maken van gratis regenwater.

Economisch maar ook Ecologisch

Verdien geld door het recupereren van regenwaterWat als we naast dit economisch voordeel er ook nog eens een ecologisch voordeel uit halen?
Het hergebruiken van regenwater is zéér milieuvriendelijk, zo beschermen we bvb. de grondwaterreserves, die zo schaars zijn. En er is minder vermenging van afwal-water met proper regenwater.

Regen leidt steeds meer tot overstromingen

De laatste maanden werd België geteisterd door hevige regenval en overstromingen, deze overstromingen gebeuren omdat de riolen gaan overstorten in oppervlaktewater. Wij kunnen de overstroming-frequentie tegen gaan door het opvangen van regenwater in de waterput en deze te gaan filteren voor hergebruik, zo komt er een aanzienlijk kleiner deel van het water terecht in de riolen.

Zacht water

Regenwater is van nature kalkvrij en dus veel zachter dan leidingwater. Denk bvb. aan het water dat u gebruikt bij het strijken, doordat regenwater kalkvrij is, hebt u geen last meer van kalk-opstoppingen in uw strijkijzer. Kalkvrij water is altijd inzetbaar voor meerdere doeleinden.

Slimme keuze

Vanaf 2014 is het immers verplicht voor nieuwe bouwaanvragen om ook het huis te voorzien van een regenput. Hebt u al een regenput bij uw thuis? Maak de juiste keuze en installeer ook een waterfilter zodat u onmiddellijk kan gebruik maken van uw gratis water.
Geniet nu van de voordelen van het filteren van uw regenwater en vraag meer informatie.

Verdien geld door het recupereren van regenwater

Ook interessant