Regenwaterput: de perfecte remedie tegen uw lekkende geldkraan

  BE   Bron: Logic-Immo
Regenwaterput: de perfecte remedie tegen uw lekkende geldkraan
Steeds meer Belgen kiezen voor een eigen regenwaterput. Het is dan ook een typisch Belgische oplossing: het regent vaak – dus waarom er geen voordeel uit halen? En voordelen zijn er genoeg aan een eigen regenwaterput. Denk bijvoorbeeld aan de kostprijs van drinkbaar leidingwater, dat in vele huishoudens verspild wordt om de auto te wassen of de planten water te geven. Een regenwaterput – sinds 2005 trouwens verplicht bij nieuwbouwwoningen – is de perfecte remedie voor uw lekkende geldkraan!

Regenwaterput verkleint risico op overstromingen

Woon je in een gebied dat gevoelig is voor overstromingen? Dan is een regenwaterput de perfecte oplossing. Een regenwaterput vangt immers het teveel aan regenwater op en treedt dus in feite op als een buffer in regenachtige periodes. Zo kan je overstromingen – en de overlast die ermee gepaard gaat - helpen voorkomen.

Regenwater is perfect voor huishoudelijke klusjes

Drinkbaar leidingwater is duur. Het wordt immers uitgebreid gecontroleerd en de kosten van die controles worden doorgerekend aan de eindgebruiker. Waarom zou je dit dure drinkwater gebruiken voor huishoudelijke taken? Regenwater kan perfect dienen om de auto te wassen of om het toilet door te spoelen. Regenwater is bovendien kalkarm. Het is dus ook niet schadelijk voor huishoudtoestellen – zelfs voor je wasmachine kan je regenwater gebruiken! Met een regenwaterput hoef je dus geen kostbaar drinkwater meer te verspillen.

Een regenwaterput verdien je snel terug

Een eigen regenwaterput is best een grote investering – maar wel één die je snel kan terugverdienen. Je drinkwaterverbruik wordt namelijk danig teruggedrongen. Als je weet hoe duur drinkbaar leidingwater is, dan weet je dat je daarmee al snel een groot bedrag kan besparen op je drinkwaterfactuur. In sommige gemeentes krijg je bovendien een premie als je een waterput installeert. Zo kan je dus je investering nog sneller terugverdienen.

Lees ook: Water besparen met een regenwaterput

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo