Hier moet je op letten bij het kopen van een wokpan

25 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hier moet je op letten bij het kopen van een wokpan
Ben je van plan om binnenkort een wokpan aan te schaffen? Dat is een goed idee, want hier kun je ontzettend veel plezier aan beleven in de keuken! Zelfs als je geen sterrenchef bent en je het gevoel hebt vaak maar wat te doen, dan nog kun jij een wokpan prima gebruiken. Maar waar let je op wanneer je deze aankoop gaat doen? Het is toch een vrij prijzig item voor in de keuken, dus het is verstandig dat je je eerst eens inleest. Bij deze geven we je graag een paar tips.

Extra handvat

Een wokpan is een erg grote, maar erg zware pan. Deze heeft vaak een lange steel net als normale steelpannen, waar je hem goed aan vast kunt houden. Toch kan het voorkomen dat je hier niet optimale controle mee hebt, dus dan is een extra handvat aan de andere kant van de pan best wel fijn. Zo kun je de pan gemakkelijk oppakken om bijvoorbeeld op tafel te zetten om snel op te kunnen scheppen. Let hier dus op en check ook direct of dit handvat niet warm wordt.

Een deksel

Niet alle pannen worden standaard geleverd met deksel en dat kan juist met een wokpan best wel handig zijn. Omdat dit zon veelzijdige pan is, kun je deze voor allerlei gerechten gebruiken. Vetspetters wil je natuurlijk niet op je kleding of volledig rondom je kookplaat, dus kijk goed of jouw nieuwe pan een deksel heeft. Zo niet, dan raden we je sterk aan om deze alsnog aan te schaffen.

Ruimte op je kookplaat

Een wokpan kenmerkt zich door een uitlopende vorm. De basis is dus waarschijnlijk net zo breed als gewone pannen, waardoor je deze prima op je kookplaat kwijt kunt. Echter, de uitloop is vaak ontzettend breed. Houd hier rekening mee wanneer je deze pan wilt gebruiken voor je gerechten en zorg ook dat de rest van de pannen er nog goed bijgezet kunnen worden. Anders heb je deze multi-tasker toch echt voor niets gekocht.

Inductie of niet?

Tot slot moet je goed opletten of je pan geschikt is voor inductie of niet. Als jij een inductiekookplaat hebt is niet elke pan geschikt om hiermee samen te werken, dus kijk hier kritisch naar. Naast dat het op de verpakking staat, staat het ook vaak gegraveerd in de onderkant van de pan zelf. Bij twijfel kun je hier dus altijd even spieken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo