Hier moet je op letten bij het kopen van een tosti ijzer

4 oktober 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hier moet je op letten bij het kopen van een tosti ijzer
Ben jij op zoek naar een echte alleskunner voor in de keuken? Overweeg dan zeker de aanschaf van een tosti ijzer. Met een tosti ijzer kun je veel verschillende gerechten maken en je kunt natuurlijk de oude vertrouwde tosti bereiden. In dit artikel lees je waar je bij aanschaf op moet letten.

Verschillende functies

Wanneer je een tosti ijzer koopt kun je natuurlijk kiezen voor een broodrooster. Toch is dat zonde, zo’n apparaat neemt flink wat ruimte in in de keukenkastjes zonder dat je hem vaak kunt gebruiken. Denk er daarom ook zeker aan om een uitgebreider tosti ijzer te nemen. Zo bespaar je niet alleen aan ruimte, maar ook op aanschafkosten. Daarnaast is het duurzamer omdat er maar één apparaat gefabriceerd hoeft te worden.

Een tosti ijzer met verwisselbare platen kun je ook inzetten als grill, wafelijzer, poffertjespan, donutmaker of voor het bereiden van lasagne. Zo bereid je gemakkelijk en binnen een handomdraai de lekkerste biefstukjes, gegrilde groenten, wafels en overheerlijke donuts.

Onderhoud tosti ijzer

Wanneer je een tosti ijzer kiest met verwisselbare platen, is hij meestal ook geschikt voor in de vaatwasser. Het schoonmaken van je tosti ijzer is zo een stuk gemakkelijker. Vervolgens berg je hem weer netjes op. Je kunt er ook voor kiezen om bakpapier te gebruiken. Hierdoor koekt kaas bijvoorbeeld niet aan aan de platen. Je hebt hierdoor minder schoonmaakwerk.

Voordat je het tosti ijzer een poetsbeurt geeft, haal je altijd de stekker uit het stopcontact en laat je hem goed afkoelen. Vervolgens maak je hem gemakkelijk schoon met een vochtige doek. Gebruik in ieder geval geen schurende poetsmiddelen zoals staalwol of een schuurspons. Op die manier beschadig je de anti-aanbaklaag.

Tosti’s zoals jij ze wilt

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om tosti. Denk maar aan de tosti met de grillstrepen of een tosti in de vorm van een driehoek. Hier kun je dus ook je tosti ijzer op uitzoeken. Als je je tosti ijzer tussen de grillplaten bereid zul je de strepen krijgen. Bereid je hem met driehoeksplaten? Dan kun je je tosti gemakkelijk in twee stukken verdelen.

Overal een tosti

Ben jij een echte tostifanaat en wil je ook onderweg een tosti eten? Er zijn tosti ijzers die op een 12-Volt aanspanning aangesloten kunnen worden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkt in de bouw, op een vrachtwagen of op reis bent met de camper of auto. Sluit de stekker aan op de sigarettenaansteker en maak overheerlijke tosti’s onderweg. Of hamburgers! Succes is dan zeker gegarandeerd. En om het extra gemakkelijk voor jezelf te maken neem je bakpapier mee. Zo houd je je tosti ijzer lekker schoon.

Beste tosti ijzer

Zoek je meer informatie over tosti ijzer kopen? De expert Wooninformatie.nl heeft verschillende tosti ijzers op een rijtje gezet met de voor- en nadelen. Zo vind je het tosti ijzer dat voor jou geschikt is en geniet je snel van jouw favoriete nieuwe keukenapparaat! In de keuken, of onderweg.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo