Verbouwen

Hier hou je best rekening mee als je gaat verbouwen

Hier hou je best rekening mee als je gaat verbouwen
Investeren in je woning kan een kostbare aangelegenheid zijn. Een verbouwing, klein of groot, loopt in de papieren. Vaak ga je over je begroting heen en kun je de portemonnee wederom trekken. Natuurlijk, geld pompen in de verbetering van je woning betaalt zich uiteindelijk terug. Je huis zal vrijwel zeker in waarde stijgen, wanneer er op de huizenmarkt niets geks gebeurt. Maar het is altijd goed om er even voor te gaan zitten om uit rekenen wat een en ander gaat kosten.

Vloer- en spouwmuurisolatie

Neem in de berekening en in de tijd die het mag kosten ook het beter isoleren van je huis mee. Misschien denk je: Ik heb overal dubbel glas in huis en de zolder is volledig onder handen genomen. Maar hoe zit het met je spouwmuur? En heb je al vloerisolatie? Zeker als je geen nieuwbouwwoning hebt is dit iets om over na te denken. Een wat oudere woning, misschien al een keer gemoderniseerd, heeft verouderde isolatie in de spouwmuur dat aan vervanging toe is. Gaat dit je pet te boven? Vraag dan Isotech van isolatietechniek Brabant om raad en advies.

Subsidieregelingen

Dit is al de eerste slimme stap die je zet in de voorbereidingen voor de verbouwing van je woning, maar er is nog iets dat je niet over het hoofd mag zien: de Nederlandse subsidieregeling (ISDE), voluit ‘Investeringssubsidie duurzame energie’. De subsidie vraag je aan als je twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren aan je woning. Inderdaad, laat uitvoeren. Je bent verplicht om een erkend bedrijf zoals Isotech isolatietechniek Brabant in te schakelen om de werkzaamheden uit te voeren, om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Verdere bepalingen:
  • Je moet eigenaar van de woning zijn en er zelf ook wonen;
  • Je laat voldoende vierkante meters isoleren;
  • Het gaat om een bestaande woning;
  • De subsidie wordt achteraf aangevraagd, binnen een jaar nadat de eerste isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd.
  • Voor dezelfde woning mag je meerdere malen de subsidie aanvragen, mits het om andere isolatiemaatregelen gaat dan de eerder uitgevoerde maatregelen.

Energiebespaarlening

Zelfs als je maar één isolerende maatregel laat uitvoeren aan je huis, kun je nog subsidie krijgen. Maar dit bedrag zal dan wel lager uitvallen dan wanneer je gebruik maakt van twee verschillende isolatiemaatregelen. Al met al is het best ingewikkelde materie als je er niet in thuis bent. Isotech kent het klappen van de zweep wél en adviseert je graag.

Kom je niet in aanmerking voor de subsidieregeling dan is er de Energiebespaarlening. Ook hier geldt: ben je eigenaar van een koopwoning en je hebt te weinig spaargeld? Dan kun je boetevrij een lening aanvragen om energiebesparende investeringen te doen. Het rentetarief dat je betaalt is relatief laag in vergelijking met de besparing op je energierekening. Dit kun je gebruiken om de lening af te lossen. Intussen is je woning door de isolatie-upgrade meer waard geworden. Doe er je voordeel mee!

Ook interessant