Buitenschrijnwerk

Het platdakvenster heruitgevonden

Het platdakvenster heruitgevonden
Omdat platte daken almaar meer voorkomen in woningen, biedt Velux ook specifiek producten voor dit soort daken. Platdakvensters brengen daglicht en frisse lucht in huis. Het gebogen platdakvenster is de nieuwste innovatie in het aanbod van Velux, ideaal voor platte daken met dakhellingen van 0 tot 15°. De fabrikant stelde dit nieuwe platdakvenster onlangs in primeur voor op Batibouw 2017.

Een innovatie vol voordelen

Meer dan een streling voor het oog dankzij het elegante design, is dit nieuwe venster uitgerust met CurveTech, een technologie met tal van voordelen. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm sleurt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee.

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding maakt het lijstje compleet: een volledige oplossing is verkrijgbaar vanaf € 570, excl. btw.

Velux gebogen platdakvenster

Design en functionaliteit

Het nieuwe venster met intelligent design laat zich gemakkelijk installeren. Bovendien primeert het gebruiksgemak: het Velux-platdakvenster met gebogen glas is beschikbaar in een vaste of in een elektrisch openende versie. Bij de elektrische variant levert Velux een INTEGRA-afstandsbediening met enkele voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole.

Het gebogen platdakvenster mag dan wel een première zijn, het product is compatibel met de accessoires voor platte daken die het merk voorstelt. Zo kan het venster bijvoorbeeld met gordijnen en zonnescherm worden aangevuld.

Velux gebogen platdakvenster

Ook interessant