Interieur

Velux Active met Netatmo zorgt voor gezond binnenklimaat

Velux Active met Netatmo zorgt voor gezond binnenklimaat
Tijdens de CES Unveiled, een vooruitblik op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas kondigt de Velux Groep haar samenwerking aan met het revolutionaire smart home bedrijf Netatmo. Naast de samenwerking zal tijdens CES Unveiled ook voor het eerst het productconcept, Velux Active met Netatmo, worden getoond dat Velux en Netatmo samen hebben ontwikkeld om het binnenklimaat in gebouwen verder te verbeteren. 

De eerste Velux Active met Netatmo producten worden in de herfst van 2017 gelanceerd. Er komt een WIFI-adapter en slimme bediening voor Velux INTEGRA dakramen en zonwering en een bijbehorende app voor iOS en Android. Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus. Daardoor kan er op elk moment een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd.

Naar verwachting worden smart homes en home automation de komende jaren de grote trend in de consumentenmarkt. De smart home omzet zal in 2020 naar verwachting verviervoudigd zijn tot ongeveer 60 miljard euro (Statista, 2016), nu steeds meer apparaten online en met elkaar verbonden zijn.

Smart home bediening voor gezond binnenklimaat

"Binnenkort kan je huis je gezondheid ondersteunen, door ervoor te zorgen dat je voldoende daglicht en frisse lucht krijgt, precies wanneer je dat nodig hebt," vertelt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de Velux Groep. ‘Al meer dan 75 jaar creëert Velux betere leefomstandigheden voor haar klanten en deze samenwerking met Netatmo is een belangrijke stap als het gaat om het faciliteren van comfort, welzijn, energie-efficiëntie en beveiliging.’

"We zijn blij dat we samen met de Velux Groep Velux Active oplossingen kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking toont ons vermogen om oplossingen te creëren die passen in de infrastructuur thuis en die zorgen voor een goede en verbonden leefstijl," legt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo, uit. "Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze kwaliteiten in te zetten op het gebied van Artificial Intelligence, product software integratie, elektronica en gebruikerservaringen," voegt hij toe.

Als onderdeel van haar strategie op het gebied van smart homes en ‘Internet of Things’, kondigde de Velux Groep in juni 2016 ook al een samenwerking aan met Apple, om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het smart home platform Apple HomeKit.

Ook interessant