Kachels & open haarden

Het open vuur voor de toekomst

Het open vuur voor de toekomst
Wat nieuw is zal op het eerste gezicht niet waarneembaar zijn. Dankzij het gesloten ronde vensterglas kan de Gyrofocus nu eenvoudig in elk interieur worden geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan het legendarische design. De iconische houtgestookte haard blijft dichtbij de oorsprong. Focus tekent opnieuw voor een technologische prestatie. Normen veranderen, iconen zijn tijdloos.

De beleving van het vlammenspel

Alle voordelen van een echt vuur blijven behouden, zonder het risico van rondvliegende vonken dankzij de ingenieuze frameloze glazen schuifruit die naadloos in de haard past. Dit zorgt voor een perfect zicht op het houtvuur met zijn fonkelende vlammen en dat alles met het extra voordeel van energie-efficiëntie.

GYROFOCUS GLAS

Energie-efficiëntie

De nieuwe Gyrofocus Glas blijft uiterst eenvoudig in het gebruik. Dankzij de regeling van de luchttoevoer onderaan de opening is het zeer eenvoudig om het vermogen van het vuur aan te passen en te kiezen voor een lage of hoge intensiteit. Een op het kanaal geplaatste sleutel helpt bovendien om de warmteafgifte van de haard te sparen en deze in de kamer te behouden.

  • Rendement = 81%
  • Warmteafgifte = 18 kW
  • CO bij 13% O2 = 1102 mg / Nm3 (dwz 0,09%)
  • Stofemissie = 19 mg/Nm3
  • VOS (OGC) bij 13% O2 = 34 mg / Nm3
  • NOx bij 13% O2 = 151 mg/Nm3

Internationale normen

De nieuwe Gyrofocus Glas voldoet aan alle nieuwe wetgeving voor houtgestookte haarden die vanaf 2022 van kracht wordt. Focus verlegt echter al sinds 2015 grenzen en voldoet aan de strengste regelgeving en hoogste milieunormen, waaronder een 4-sterrenclassificatie van ‘4 Stelle’ in de Italiaanse milieuregelgeving, een van de meest veeleisende ter wereld.

Origineel design

Meer dan twaalf maanden van onderzoek en ontwikkeling, samen met uitgebreide tests waren nodig om de Gyrofocus Glas te ontwikkelen. Waarbij gezorgd werd dat het oorspronkelijke design intact bleef, inclusief de mogelijkheid om 360° te draaien. Focus blijft indruk maken met de technische bekwaamheid in het omzetten van designs naar de nieuwste en meest geavanceerde normen. Met respect voor de esthetiek van de modellen.

De Gyrofocus is een prestigieus ontwerp uit 1968, dat is uitgegroeid tot een internationale design klassieker en het icoon van het merk. Dit model wordt onderwezen in een school voor architectuur en werd door Italianen verkozen tot ‘La Cosa Più Bella Del Mondo’ (het mooiste ontwerp ter wereld). Het wordt tentoongesteld in het Guggenheim Museum in New York.

De Gyrofocus Glas maakt nu de Gyrofocus collectie van hout-, gas- en buitenmodellen af.

Ook interessant