Buitenschrijnwerk

Het nieuwe Velux-platdakvenster, nu ook in België

Het nieuwe Velux-platdakvenster, nu ook in België
Professionals die ongeduldig zijn om de laatste innovatie van Velux te kunnen ontdekken, mogen zich er al op verheugen: het nieuwe platdakvenster met gebogen glas is voortaan beschikbaar op de Belgische markt. Het eerste exemplaar van dit venster werd voor deze gelegenheid overhandigd door Christian Fosseur, CEO van VELUX België. De gelukkige was de winnaar van de wedstrijd 'Beste Jonge Belgische Dakdekker' in de categorie plat dak tijdens Roof Day 2016.

Platte daken zijn in. Christian Fosseur zegt het zo: “Bouwprojecten met platte of licht hellende daken zijn steeds populairder. De vraag naar residentiële gebouwen met plat dak kent een permanente stijging. Wij zien eveneens dat de mensen niet alleen een innoverend product willen, ze zoeken ook een esthetische oplossing.”

Om aan deze nieuwe trend te beantwoorden, bracht Velux een platdakvenster op de markt dat kan worden geplaatst op platte daken met een hellingsgraad tussen 0° en 15°. Deze innovatie is een combinatie van elegantie en design en biedt een overvloed aan natuurlijk licht.

Het venster voor iedereen

Velux heeft zijn nieuwe platdakvenster met gebogen glas voor het eerst voorgesteld tijdens Roof Day 2016, een beurs voor installateurs, georganiseerd door de Confederatie Bouw. “Wij kregen alleen maar positieve reacties op dit nieuwe venster, de professionals kunnen niet wachten om het te bestellen”, vertelde Sélim Couez, algemeen directeur van de Confederatie Bouw dak- en gevelbekleding.

Velux heeft het eerste exemplaar van haar nieuwe venster geschonken aan de winnaar van de wedstrijd voor dakwerkers tijdens Roof Day 2016. Tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door de Confederatie Bouw, konden dakwerkers het beste van zichzelf laten zien in verschillende categorieën, waaronder de categorie ‘platte daken’. De winnaar in deze categorie, Rémi Laitem van het bedrijf Toiture Degreef – uitgeroepen tot beste jonge dakdekker in België – werd recent door Christian Fosseur uitgenodigd om zijn prijs in ontvangst te nemen: het eerste exemplaar van het nieuwe Velux platdakvenster met gebogen glas. “Ik ben zeer tevreden, aangezien wij vaak met Velux-producten werken. Het zijn kwaliteitsproducten die wij aanbevelen aan onze klanten. Door het grote succes van het nieuwe product sinds de lancering kregen we al een groot aantal aanvragen”, zei Rémi Laitem, de winnaar van de wedstrijd.

Het nieuwe Velux-platdakvenster, nu ook in België
Platdakvenster met gebogen glas: Winnaar Roof Day 2016

Een snelle en efficiënte installatie

Dit nieuwe venster telt heel wat voordelen: de installatie is gemakkelijk en er is een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Er is al een volledig product beschikbaar vanaf 570€ excl. btw.

De installateur kan het raam voorzien van een INTEGRA-systeem dat meerdere voorgeprogrammeerde functies aanbiedt om de ventilatie en de lichtinval elektrisch te regelen. Dit systeem kan eveneens worden voorzien van een zonnescherm dat tussen het gebogen glas en de basis wordt geïnstalleerd, zodat het design van het venster behouden blijft. Bovendien kan het venster worden aangepast aan de persoonlijke smaak dankzij een breed gamma aan binnengordijnen.

Ook interessant