Vastgoed

Het mooiste privé eiland van Europa (fotospecial)

Isla de Sa Ferradura het duurste privé eiland ter wereld en is een mooie, groene rots van zes hectare voor de kust van Ibiza. In 2006 berichtten wij over de verkoop van het eiland. Het privé eiland van de Nederlandse textielondernemer Willy Gilissen.
Gilissen, die het eiland in 1995 kocht van de opbrengst van de verkoop van een textielbedrijf, beschouwde Sa Ferradura altijd als een investering. "Gezien alle moeite en het werk dat we in Sa Ferradura hebben gestoken, vraag ik me af of we er wel aan hebben verdiend." Sa Ferradura, Catalaans voor 'het hoefijzer', had al wat huisjes, toen Gilissen het kocht. Die liet hij opknappen en uitbouwen tot een enorme luxe villa van 1200 vierkante meter met veertien kamers, zeven slaapkamers en acht badkamers.

Het eiland is normaal te huur voor diegene die van een exclusieve vakantie wil genieten. In de periode van 1 juni tot en met 1 november is het te huur voor het lieve sommetje van 165.000 euro per week. Iemand die het minimaal 1 maand wil huren krijgt 10% korting. Voor dat geld is wel alles inclusief: 20 man personeel, massages en het gebruik van 2 boten.

Ook interessant