Energie

Het krachtigste zonnedak ter wereld

Het krachtigste zonnedak ter wereld
Het Belgische bedrijf voor logistiek vastgoed Heylen Warehouses gaat een joint venture aan met AG Real Estate. Samen bouwen zij een zonnedak met een oppervlakte van 12.6 hectaren (ongeveer 20 voetbalvelden) en met een gezamenlijke capaciteit van meer dan 18 Megawattpiek op één enkele dakoppervlakte. De installatie van dit “krachtigste zonnedak ter wereld” is begin 2020 gestart en de oplevering staat gepland in juni 2020. De installatie zal gebeuren op de logistieke site VE Commerce Campus in Venlo in de Nederlandse provincie Limburg.

Dit project maakt deel uit van de ambitie die Heylen koestert om te investeren in hernieuwbare energie en zo een toegevoegde waarde te creëren voor de klanten die de logistieke sites huren. “Wij geloven dat logistieke panden de energiecentrales van de toekomst zijn,” aldus Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

Het krachtigste zonnedak ter wereld
In samenwerking met de Belgische installatiepartner IZEN, zal Heylen Warehouses de volledige oppervlakte (12.6 hectaren) van het dak in Venlo bedekken met zonnepanelen. Naar schatting zal de volledige installatie een productie opleveren met een equivalent dat voldoende is om 4.500 gezinnen van stroom te voorzien. De installatie zal een hoeveelheid groene stroom opwekken die niet alleen voldoende zal zijn voor de lokale activiteiten op de site zelf maar die ook gebruikt kan worden voor andere locaties. Denk maar aan winkels, hoofdzetels en andere verdeelcentra van de klanten.

Het Belgische bedrijf investeert maar liefst 60 miljoen euro in hernieuwbare energieoplossingen en heeft naast Venlo nog gelijkaardige projecten in Nederland en België. “Een grootschalige campus, de samenwerkingen met de provincie Limburg, met de aannemer IZEN en met het ingenieursbureau ENCON alsook het Nederlandse investeringsbeleid zijn elementen die een gunstig klimaat hebben gecreëerd om volop in te zetten op energietransitie,” vervolgt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

Dankzij de vergroening van de panden die Heylen Warehouses in eigendom en in beheer heeft, stelt de partner voor logistiek vastgoed de klanten en huurders in staat om hun eigen activiteiten energiepositief te maken. Daarnaast draagt Heylen Warehouses ook bij aan betere leefwereld door een vermindering van de CO2-uitstoot.

Het krachtigste zonnedak ter wereld