Het beste zwembad voor de kleine portemonnee

21 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Het beste zwembad voor de kleine portemonnee
In de zomer is het heerlijk om te genieten van het warme weer. Omdat het best warm kan worden buiten is het lekker om af en toe lekker af te koelen. De beste manier om dit te doen is in natuurlijk in een lekker verkoelend zwembad. Een eigen zwembad in de tuin hoeft hierbij geen fortuin te kosten en het opzetten van een zwembad is binnen een mum van tijd gedaan. In deze blog lees je hoe je in de zomer kan genieten van het warme weer in jouw eigen zwembad!

1. Nog geen zwembad in de achtertuin?

Heb je geen ingebouwd zwembad in jouw achtertuin? Dan is lekker afkoelen en ontspannen in een eigen zwembad toch mogelijk! Er zijn namelijk tal van opzetbare zwembaden op de markt te verkrijgen tegen zeer betaalbare prijzen. De bekendste soort opzetzwembad is een Intex zwembad.

Het beste zwembad voor de kleine portemonnee

2. De keuze is reuze

Intex heeft tal van opzetbare zwembaden; deze zijn er in alle vormen, soorten en afmetingen. Hierbij kun je denken aan de standaard opblaasbare zwembaden met zachte rand tot reusachtige opzetbare zwembaden van 9 meter lang en 5 meter breed. Hierbij kun je het dus zo gek maken als je zelf wilt. Het zwembad dat bij jouw past ligt hierbij aan de grootte van jouw tuin en het geld dat je eraan wilt uitgeven.

3. Hoge kwaliteit, zachte prijs!

Een opzetbaar zwembad is om meerdere redenen een zeer goede optie. Om te beginnen is een opzetzwembad erg prijsvriendelijk; vanaf 30 euro heb je al jouw eigen zwembad. Ook is de kwaliteit beter dan je vooraf misschien zou verwachten. De baden van Intex zijn bijvoorbeeld van een hoge kwaliteit doordat deze worden gemaakt met een gepatenteerde zwembadliner.

4. Eenvoudig én snel op te zetten en weer af te breken

Het mooie aan een opzetbaar zwembad is dat je deze kunt opzetten en afbreken wanneer je maar wilt. Als buiten warmer begint te worden kun je deze in jouw tuin opzetten en als het af begint te koelen kun je deze ook weer zelf afbreken. Hier ben je gemiddeld binnen 30 minuten alweer mee klaar. Het opzetten van een opzetbad is een kwestie van een geschikte plek in de tuin kiezen, zorgen voor een goede ondergrond, het bad opblazen of het frame opzetten en het bad vullen met water. Fluitje van een cent, toch?

Het beste zwembad voor de kleine portemonnee

5. Onderhoud het zwembad goed

Een laatste tip: om te blijven genieten van jouw zwembad is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hierbij is het met name belangrijk om het zwembad goed op te bergen in winter. Doordat het in de winter koud wordt is het belangrijk dat je het bad goed droog maakt voordat je deze opbergt. Daarnaast is het belangrijk dat je het bad op een vorstvrije plek opbergt. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de liner van het bad kapot gaat vriezen en dat zou natuurlijk zonde zijn. Zorg er dus voor dat je het bad droog op een vorstvrije plek opbergt; zo kun je volgend jaar nog steeds van het bad genieten!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo